Zo zorg je voor je mental health en voor die van anderen

blue monday

Je inzetten voor mensen die last hebben van depressie en somberheid, en tegelijkertijd zelf ook een frisse neus halen. MIND organiseert op 16 januari weer de Blue Monday Run, en jij kunt meedoen. 

MIND, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de psychische gezondheid, startte het initiatief om somberheid en depressie kenbaar te maken. Want ruim veertig procent van de Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische klachten. Het geld dat MIND tijdens de Blue Monday Run ophaalt, wordt ingezet voor een nieuw project om die psychische problemen bij jongeren te voorkomen.

Zo werkt het

Op 16 januari, Blue Monday (zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar) nodigt MIND je uit om mee te doen. Ben je niet zo’n runner? Geen zorgen: je kunt ook een wandeling organiseren. Zo kun je geld ophalen voor een goed doel én heb je je selfcarerondje buitenlucht weer gehad. Deelnemen is gratis en je krijgt er een T-shirt bij (wel fijn als je met je donaties dan minimaal de productiekosten van twintig euro ophaalt, en het liefst natuurlijk meer).

Aanmelden doe je in vijf minuten, waarna er meteen een persoonlijke actiepagina voor je wordt aangemaakt. Die pagina kun je delen met familie, vrienden, kennissen en collega’s, zodat zij je kunnen sponsoren tijdens je wandel- of hardloopdoel op 16 januari.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw, Ruby Wijdenbosch  Fotografie Claudio Schwarz/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN