Flow levensles 2

flow levenslessen

Al tien jaar brengt Flow de boodschap om trager te leven. Om geluk te zoeken in de kleine dingen en om het leven te omarmen met al haar ups en downs. We hebben er tien video’s over gemaakt met lessen die juist in deze tijd zo hard nodig zijn. Die we niet hebben geleerd op school, maar waar we wel ons hele leven iets aan hebben. De tweede video over geluk is nu te bekijken.

Geluk is geen permanente staat van zijn

Er is geen pot met goud aan het einde van de regenboog. Dat is maar een mythe. Wanneer we ons te veel op de toekomst richten, met hoge verwachtingen en de constante drang om ons eigen geluk te creëren, voelen we ons uiteindelijk alleen maar gefrustreerd, teleurgesteld en verdrietig. Geluk is geen permanente staat van zijn die je kunt bereiken wanneer je de juiste beslissingen maakt. Wanneer je van het moment geniet, in plaats van dat je nadenkt over het verleden of de toekomst, dan vind je misschien die pot met goud wel recht voor je neus. In dat onverwachte, grappige moment van geluk en blijdschap.

Over de maker

Deze video is gemaakt door Studio Iris Jacobs. Iris Jacobs is een in Barcelona wonende Nederlandse filmmaker, regisseur, visueel kunstenaar en designer. Ze onderzoekt hoe ze verhalen kan vertellen door te experimenteren met verschillende disciplines. Tijdens de eerste vijftien jaar van haar carrière was ze voornamelijk aan het werk als art director en productie designer voor verschillende mediaproducties. Gedurende deze tijd ontdekte ze haar passie for stop motion animaties, iets wat ze later ook ging combineren met collage. Hierbij gaat het niet alleen om het creëren van mooie beelden, maar om de kijker iets te laten voelen.

Videoanimatie Studio Iris Jacobs  Creative producer Linda Elisabeth Morris  Voice-over Moya Gorodecky

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE