Flow Levensles 4

flow levenslessen

Al tien jaar brengt Flow de boodschap om trager te leven. Om geluk te zoeken in de kleine dingen en om het leven te omarmen met al haar ups en downs. We hebben er tien video’s over gemaakt met lessen die juist in deze tijd zo hard nodig zijn. Die we niet hebben geleerd op school, maar waar we wel ons hele leven iets aan hebben. De vierde video over minder nadenken is nu te bekijken.

Minder denken helpt

Onze hoofden zitten meestal vol met alles wat je maar kunt bedenken. Wanneer we die gedachten en beelden erkennen zonder ze te beoordelen, dan voelen we ons er minder mee verbonden en kunnen ze niet meer bepalen hoe we ons voelen. Laat je gedachten langs gaan en observeer ze, zoals vliegende wolken in de lucht. Deze afstand, die ook wel ‘incubatie’ genoemd wordt, kan leiden tot inspiratie, creativiteit en die ‘eureka-momenten’ die we zo vaak hadden toen we nog kind waren. Want was het leven niet mooi toen we er nog gewoon doorheen zweefden, vol blijdschap, zonder zorgen, met een blauwe lucht boven ons en niet constant eindeloos veel gedachten in ons hoofd?

Over de maker

Deze derde video is gemaakt door The Artistry, een animatie- en illustratiestudio van Ymke en Laura. Hun doel is om verhalen te vertellen door middel van video. Ze hebben voor deze animatie illustraties van Flow-illustratoren Penelope Dullaghan en Carolyn Gavin gebruikt, en een paar van hun eigen illustraties.

Videoanimatie The Artistry  Illustraties Penelope Dullaghan, Carolyn Gavin, The Artistry  Creative producer Linda Elisabeth Morris  Voice-over Moya Gorodecky

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE