‘Lief lijf,’ – schrijf eens een brief aan je lichaam

lijf

Inchecken bij je lijf, de een doet dat door een yogales te volgen, de ander door een wandeling te maken. Maar wat ook een fijne manier is, is je lichaam een brief schrijven. 

Misschien voelt het een beetje raar, je lichaam aanspreken alsof het een persoonlijkheid heeft. Bedenk je dan dat je deze brief aan helemaal niemand hoeft te laten lezen. Het is alleen voor jou bedoeld en niemand hoeft er iets van te vinden. 

Maar… waar moet ik het dan over hebben, met mijn lijf?

Je zou je lichaam eerst wat vragen kunnen stellen. Een paar voorbeeldvragen zijn:

  • Wat waren de lastige en de mooie momenten, de afgelopen tijd?
  • Is er iets wat je me hebt proberen te vertellen de afgelopen maanden?
  • Wat zou je de komende tijd nodig hebben? Welke speciale zorg en aandacht kan ik je geven?

Mijn complimenten

Vervolgens heb je vast wel wat complimenten voor je lichaam. Die zouden kunnen gaan over hoe sterk of veerkrachtig je lichaam is, hoeveel energie het heeft of hoe het straalt. Hoe goed je lichaam je kleren draagt of hoe prettig je lichaam voelde tijdens intieme momenten met andere lichamen.  

Tot slot kun je wat afspraken maken met je lichaam. Dit gaat niet over afvallen, ontzettend gespierd worden of trainen voor een marathon. Het kunnen kleine doelen zijn, zoals; laten we er samen voor gaan zorgen dat we beter gaan slapen/regelmatiger bewegen/naar buiten gaan/vaker bij elkaar inchecken. Maak er geen harde eisen van en stel er ook geen deadlines aan; blijf mild en realistisch. 

Mooie reminders

Je hóéft de brief niet te bewaren, als je dat ongemakkelijk vindt. Maar zelf heb ik ervaren dat het heel interessant kan zijn om oude brieven aan je lichaam later nog eens terug te lezen. Soms verbaas ik me over hoe veel er veranderd is en vaak denk ik: wat ben ik hard voor mijn lijf. Dat zijn mooie reminders om weer met een mildere blik naar mijn lichaam te kijken. 

Meer lezen

Lees hier meer over aandacht besteden aan je lichaam:

Tekst Merel Wildschut  Fotografie Mattyas Lamar/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Inclusief 37 paper goodies

Flow Vakantiebox

Met een extra dik boek (met verhalen over wat het toeval je brengt) en weer veel paper goodies, waaronder postcards, stickers, zakjes voor (natuur)vondsten en polaroids.

Bestel zonder verzendkosten