Doe eens iets liefs voor een ander

iets liefs

De wereld een beetje beter maken door bewust iets aardigs te doen voor een ander: in Amerika noemen ze het random acts of kindness, en deze beweging groeit.

Toch zijn we in Nederland volgens SIRE (Stichting Ideële Reclame) steeds minder aardig voor elkaar. Uit onderzoek blijkt dat 68% van de Nederlanders dat vindt. Daarom is SIRE op 4 maart de campagne #DOESLIEF gestart, waarmee ze Nederlanders oproepen om op onaardig gedrag te reageren met deze hashtag. Zo hopen ze mensen aan het denken te zetten over hoe we dagelijks met elkaar omgaan. Een manier om wat aardiger voor elkaar te zijn, is door af en toe iets liefs te doen voor een ander.

Iets vriendelijks doen voor anderen geeft vonkjes van plezier en energie, weet psycholoog Nancy Peeters, gespecialiseerd in geluk. “Die energie kun je gebruiken om je leven meer zin te geven: je carrière uitbouwen bijvoorbeeld, of voor zieke ouders zorgen. Je bouwt reserves op, waardoor je meer veerkracht hebt om moeilijkere tijden door te komen.” Inspiratie nodig? Hieronder wat ideeën.

Met alle liefde

 • Laat een briefje achter voor de postbode
  Of iets lekkers of een klein cadeautje. Gewoon om te laten zien dat je dankbaar bent voor de post die hij of zij elke dag brengt.
 • Schrijf een compliment op een geeltje
  En plak het op het bureau of de computer van je collega. Je kunt ook een aardige of motiverende mail sturen.
 • Trakteer op een kopje koffie
  Betaal in een koffietentje eens het kopje koffie van iemand die je niet kent.
 • Laat een boek achter
  Leg een boek dat je uit hebt op een openbare plek met een briefje erbij, zodat iemand anders het mee kan nemen. Leuke verrassing!

*Meer over de campagne van SIRE vind je op deze website.
*Je kunt SIRE ook volgen op Facebook en Twitter.

Fotografie Rodion Kutsaev/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING