5 YouTube-kanalen over duurzaam leven

duurzaam leven

Een beetje groener leven: hoe doe je dat? Onderstaande YouTube-kanalen kunnen een goed startpunt zijn als je meer wilt weten over duurzaamheid en zero waste.

Sustainability illustrated

Dit account maakt duurzaam leven heel toegankelijk met duidelijke filmpjes en leuke illustraties. Hieronder wordt bijvoorbeeld het onderwerp duurzaamheid uitgebreid uitgelegd.

The minimalists

Oprichters Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus willen mensen graag aansteken met hun minimalistische manier van leven. Naast dit YouTube-kanaal hebben ze een blog, podcast, documentaire, boek en meer.

Eco boost

Kate Arnell leeft al vier jaar ‘zero waste’ en deelt haar ervaringen en tips met de rest van de wereld. Ze vertelt in verschillende video’s meer over organische producten, minder afval produceren en het kiezen van goede, duurzame alternatieven.

Sustainably vegan

Dit kanaal focust zich ook op duurzaam leven en geeft handige, praktische tips die je makkelijk kunt toepassen in je eigen leven.

https://www.youtube.com/watch?v=6rEIgSTirqM

Rob Greenfield

Rob Greenfield omschrijft zichzelf als ‘een avonturier en gast die een verschil wil maken’. Hij woont in een tiny house, produceert geen afval en heeft zijn bezittingen terug weten te brengen tot precies 111 stuks – die ook allemaal op zijn fiets passen. Zijn nieuwste project is honderd procent natuurlijk eten, met voedsel dat hij in zijn eigen tuin verbouwt.

  • Wil je meer weten over duurzaam leven? Pak dan ook eens deze boeken of podcasts erbij.
  • In Flow 6-2018 vind je een verhaal over zero waste leven, met tips en ideeën.

Fotografie Guus Baggermans/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING