Op een Grieks eiland

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Als je in het Guesthouse Xenónas Fos kè Chóros op Kythira verblijft, kun je heerlijk wandelen in de Griekse natuur en geniet je van lokale hapjes en drankjes.

Guesthouse Xenónas Fos kè Chóros op Kythira (Griekenland)

S

Wat is er zo fijn hier?
De vier appartementen hebben veel licht (fos) en ruimte (choros), zowel binnen als buiten. Allemaal hebben ze uitzicht op zee en (bijna) iedere dag is er een fantastische zonsondergang te bewonderen. Op wandelafstand bevindt zich een kleine supermarkt, een taverne en een café, die het hele jaar door open zijn. De appartementen zijn gebouwd in de traditionele stijl van de regio, super schoon en een beetje Marokkaans ingericht met kussens, lantaarns en zilveren schalen. Ook liggen overal vondsten van het eiland: stukjes hout, schelpen of stenen in de vorm van hartjes.

SONY DSC

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Het ontbijt is heel uitgebreid en elke dag anders. Iedere ochtend een feestje. Veel lokale producten, zoals Griekse yoghurt met honing en feta met tomaten. Het ontbijt wordt geserveerd op het eigen terras of in je appartement en wanneer je maar wilt. In de fijne keuken van het appartement kun je ook zelf een ontbijtje maken.

Onze tip
Heerlijk wandelen en de overweldigende geur van de natuur, bloemen en de kruiden ontdekken. Slenteren over oude ezelspaadjes en door de eeuwenoude dorpen. Laat je verwennen in een taverne met lekkere hapjes en een lokaal drankje. Het drukste en levendigste stadje van het eiland is Potamos met een kleine boerenmarkt op zondag.

Lekker eten
De dorpstaverne van Aroniadika, I Maro, ligt op wandelafstand van het guesthouse. Eenvoudig en authentiek Grieks eten gemaakt met verse producten. Vraag naar de specialiteit van de dag en je eet Grieks op z’n best.

SONY DSC

Leuk om te weten
Eigenaars Albert en Anita organiseren bijzondere stilte wandelingen in het voor- en naseizoen.

Prijs per appartement (4 personen) per nacht vanaf € 75,- exclusief ontbijt. Prijs per studio (2 personen) per nacht vanaf € 55,- exclusief ontbijt. Ontbijt is optioneel en kost
€ 10,- per persoon.

Eengriekseiland.nl

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Paper book for food lovers

Een boek over papier én eten: dat is het nieuwe Flow Paper Book for Food Lovers.

Bestel nu