De kracht van de kruiden van Ricola – deel 1: Mannetjesereprijs

mannetjesereprijs_flow header2

In terracotta potten in de tuin of op de vensterbank, als mooie illustratie op een poster of in een droogboeket. Wij zijn dol op de looks, geur én smaak van kruiden. Muntthee en verse pesto… we maken die het liefst met eigen geoogste kruiden. Maar ken je ook mannetjesereprijs al?

De kracht van kruiden – deel 2: Mannetjesereprijs

Mannetjesereprijs, ofwel Veronica officinalis, is een vaste plant die behoort tot de Weegbreefamilie (Plantaginaceae) en heeft prachtige paarse bloemetjes in een trosje. De kracht van dit kruid zit ’m vooral in de positieve werking bij problemen met de luchtwegen. Het werkt slijmoplossend, weert ontstekingen, is vocht afdrijvend en rijk aan vitamine C.

What’s in a name

De naam Veronica is een samenvoeging van ‘vera’ en ‘unica’, ofwel ‘een waar geneesmiddel’. En deze soort Veronica heet niet voor niets ‘officinalis’; daarmee wordt aangegeven dat die dienstdeed als geneeskruid. In de volksgeneeskunde werd thee van Mannetjesereprijs gebruikt bij huidziekten, astma, longziekten en problemen met de nieren.

ricola kruid afbeelding flow

Zelf thee trekken

Heb je last van je luchtwegen en wil gebruik maken van de heilzame werking van Mannetjesereprijs? Zet er dan thee van: giet 250 milliliter heet water over een overvolle theelepel met blaadjes van dit kruid en laat het kort trekken. Vind je ’m wat bitter? Doe er dan een beetje honing bij.

De dertien kruiden van Ricola

Mannetjesereprijs is een van de dertien krachtige kruiden in de Original Ricola-pastille. Net als malrove, kleine bevernel, echte heemst, vrouwenmantel, vlierbloesem, kaasjeskruid, pepermunt, salie, duizendblad, sleutelbloem, smalle weegbree en tijm. Deze zijn al sinds 1940 in het geheime recept voor de Original Ricola-pastilles opgenomen. In deel 2 van De kracht van kruiden bespreken we de gewone vlier.

welness ricola

Win een dagje kruidensauna

Flow mag vijf Ricola-wellnesspakketten weggeven! Een pakket is inclusief twee vrijkaarten voor Wellnessresort Elysium* waar je onder meer kunt genieten van een heuse Ricola-kruidensauna. Mail ricola-flow@concorp.nl om kans te maken**.

*Of een ander bij Iwr.nl aangesloten resort.
**Vermeld in de mail je naam, adres, emailadres en telefoonnummer. Deze actie is geldig tot 30 november.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Ricola.

ricola original 1

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS