Verduurzaam je garderobe met bamboe sneakers

bamboe sneakers

We schreven al eerder over het verduurzamen van je garderobe. Je kunt kleding lenen, tweedehands kopen of zelf leren maken. Daarnaast zijn we bij Flow fan van merken die hun kleding en schoenen bewust en eerlijk produceren.

Slim kiezen

Eén van de principes van het samenstellen van een duurzame garderobe is het kiezen voor handige basics. Wanneer je een goede basisuitrusting (in kleding en schoenen) hebt, kun je eindeloos variëren. Als je dan vervolgens ook nog zorgvuldig met je kleding en schoenen omgaat, gaat je garderobe jaren mee. En dat is nou precies waar slow fashion om draait: alleen dat kopen wat je nodig hebt en niet aan élke modetrend willen meedoen.

Zonder in te leveren op stijl

Misschien is je beeld van een basisgarderobe een beetje saai of vlak. Veel items in zwart of wit, weinig printjes, zodat het allemaal bij elkaar past. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Het verduurzamen van je garderobe betekent gelukkig niet dat je hoeft in te leveren op persoonlijke stijl of smaak. Slow fashion kan juist kleurrijk en origineel zijn.

Dier- en milieuvriendelijke bamboe sneakers

De sneakers van Bamburista zijn, als je het ons vraagt, het perfecte voorbeeld. Deze tijdloze sneakers zijn niet alleen honderd procent plantaardig, ze worden ook gemaakt van natuurlijke materialen, namelijk van honderd procent bamboe canvas en zolen van natuurrubber. Bamboe is biologisch afbreekbaar. Vergeleken met de productie van bijvoorbeeld een schoen van katoen, is er voor het maken van een schoen uit bamboe veel minder water nodig.

Bij het maken van deze vegan sneakers gebruikt Bamburista geen dieren, geen plastic en geen elastaan. Daarnaast worden de sneakers in Nederland ontworpen en in Europa geproduceerd. Het feit dat de schoenen niet de hele wereld over hoeven te reizen voordat ze aan onze voeten belanden, scheelt een hoop CO2-uitstoot. Op meerdere vlakken passen deze schoenen dus helemaal in een duurzame lifestyle.

Draag je persoonlijke stijl uit en inspireer anderen

Ga je voor lekker praktisch zwart of beige, zodat je schoenen onder elke outfit passen? Of wil je je je basisgarderobe juist opfleuren met een flamingoroze, kanariegele of mosgroene schoen? Kies je voor een hoog of een laag model? Met Bamburista kun je alle kanten op. En niet onbelangrijk: de sneakers zijn comfortabel, zacht én sterk. Bekijk de collectie op de website van Bamburista.

De beste manier om meer mensen te inspireren om ook duurzamer te gaan leven, is door het goede voorbeeld te geven. Denk maar eens aan die vegetarische maaltijd die je weleens kookt voor vrienden en waarvan iedereen altijd het recept wil hebben. Zo gaat het ook met kleding en schoenen: ze vormen je visitekaartje. Met deze vegan bamboe sneakers draag je niet alleen je persoonlijke stijl, maar ook je idealen uit. Grote kans dat straks iedereen wil weten waar die duurzame schoenen van je vandaan komen.

Bamboe sneakers met korting

Speciaal voor de lezers van Flow heeft Bamburista een kortingsactie in het leven geroepen. Met de code FLOW10 krijg je 10% korting op de hele collectie. De actie is geldig tot en met 31 maart.

Meer lezen

Tekst Merel Wildschut

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING