5x hartige bakrecepten voor de lente

hartige bakrecepten lente

Hartige bakrecepten zijn bij online editor Merel altijd welkom. Zéker met seizoensgroenten als asperges of bloemkool. Merel zocht vijf lekkere recepten voor de lente uit. Van quiche tot vegetarische worstenbroodjes: voor ieder wat wils. 

Hartige lentetaart met asperges en ei (Cookingdom)

Denk je aan voorjaarsgroenten, dan denk je aan witte asperges. Lekker om ze een keer op een wat minder traditionele wijze (gekookt of in de soep) te eten.

Je vindt het recept hier.

Vegetarische worstenbroodjes (Susan Aretz)

Deze broodjes hebben bloemkool als geheim ingrediënt. Ik kan vervelender manieren bedenken om groenten te eten.

Je vindt het recept hier.

Breekbrood met kaas en kruiden (Brenda Kookt)

Ideaal wanneer je visite verwacht: een vers breekbrood uit de oven. Serveer er wat boter of room bij en klaar ben je.

Je vindt het recept hier.

Quiche met groene asperges en feta (Kookfans)

Een stuk quiche mag natuurlijk niet ontbreken dit voorjaar. Groene asperges geven een goede bite aan het gerecht en de zoutige feta maakt het helemaal af.

Je vindt het recept hier.

Pizza met courgette en huisgemaakte vegan pesto (De Groene Meisjes)

Dit is eens wat anders dan een pizza met tomatensaus en bovendien in een handomdraai klaar. Zie jij jezelf er ook al mee zitten in de zon met een glas wijn erbij?

Je vindt het recept hier.

Meer recepten

Tekst Merel Wildschut  Fotografie Gabriella Clare Marino/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN