Hartige bakrecepten zijn bij online editor Merel altijd welkom. Zéker met seizoensgroenten als asperges of bloemkool. Merel zocht vijf lekkere recepten voor de lente uit. Van quiche tot vegetarische worstenbroodjes: voor ieder wat wils.
Hartige lentetaart met asperges en ei (Cookingdom)
Denk je aan voorjaarsgroenten, dan denk je aan witte asperges. Lekker om ze een keer op een wat minder traditionele wijze (gekookt of in de soep) te eten.
Vegetarische worstenbroodjes (Susan Aretz)
Deze broodjes hebben bloemkool als geheim ingrediënt. Ik kan vervelender manieren bedenken om groenten te eten.
Breekbrood met kaas en kruiden (Brenda Kookt)
Ideaal wanneer je visite verwacht: een vers breekbrood uit de oven. Serveer er wat boter of room bij en klaar ben je.
Quiche met groene asperges en feta (Kookfans)
Een stuk quiche mag natuurlijk niet ontbreken dit voorjaar. Groene asperges geven een goede bite aan het gerecht en de zoutige feta maakt het helemaal af.
Pizza met courgette en huisgemaakte vegan pesto (De Groene Meisjes)
Dit is eens wat anders dan een pizza met tomatensaus en bovendien in een handomdraai klaar. Zie jij jezelf er ook al mee zitten in de zon met een glas wijn erbij?
Meer recepten
- Vijf recepten voor de lente.
- Vegan Instagrammers en hun favoriete recepten.
- Vijf recepten met bietjes.
Tekst Merel Wildschut Fotografie Gabriella Clare Marino/Unsplash.com