5x vegan Instagrammers en hun favoriete recepten

vegan instagrammers

Speciaal voor de Week Zonder Vlees dook online editor Merel in haar Instagram. Ze vroeg de personen achter haar favoriete vegan accounts naar receptinspiratie: wat eten deze foodies het allerliefst en waarom? 

Ik volg zo’n zeshonderd accounts op Instagram en minstens de helft daarvan gaat over eten. Meestal over plantaardig, maar in elk geval over vegetarisch eten. En hoewel ik zelf ook al zo’n tien jaar geregeld deel (op mijn eigen Instagram) wat ik zoal eet, verveelt het me nooit om te kijken naar de ontdekkingen van anderen. Ik word nog altijd enthousiast van nieuwe adresjes, producten (al helemaal wanneer ze in de aanbieding zijn) en recepten. Wat kan ik zeggen? Sommige influencers doen hun werk gewoon érg goed.

 

vegan instagrammers

Wat eet je dan wel?

Suzanne van Wat eet je dan wel is iemand die altijd – en dan bedoel ik ook echt áltijd – op de hoogte is van de nieuwste vegan ontwikkelingen. Noem een nieuw plantaardig product en zij heeft het al geprobeerd en haar mening erover gegeven. Wil je dus een beetje bij de les blijven, dan moet je bij haar zijn.

Het favoriete recept van Suzanne: Tofu-omelet.

Suzanne: “Dit recept is er een die niet alleen populair is bij de bezoekers van Wat eet je dan wel; ik eet het zelf ook bijna wekelijks. Soms heb ik ineens zo’n trek in ei. En dan is het fijn dat deze vegan omelet op basis van tofu die trek stilt. Er komt geen kip aan te pas en het is binnen no time klaar.”

Teske de Schepper

Teske de Schepper is al achttien jaar vegetariër en inmiddels eet ze ook alweer járen vegan. Teske is, geloof ik, een beetje zoals ik. Uit haar video’s op YouTube maak ik in elk geval geregeld op dat ook zij nog altijd wild enthousiast wordt wanneer een merk een nieuw vegan product op de markt brengt. En dat na al die jaren. Ze weet haar liefde voor plantaardig eten heel ‘echt’ over te brengen.

Het favoriete recept van Teske: Kokos-udonnoedelssoep.

Teske: “Iets waar ik áltijd trek in heb is soep. Des te meer als er noodles in zitten. Dit recept maak ik heel graag, omdat de basis heerlijk romig en kruidig is en de toppings van knapperige, zoute tofu het helemaal afmaakt.”

Plantbased Dennis

Plantbased Dennis is een grote dierenvriend, een liefhebber van lekker eten en volgens mij een heel goede kok. (Niet dat ik ooit bij hem heb gegeten, maar dat maak ik gewoon op uit de foto’s.) Zijn gerechten zijn altijd kleurrijk en vrolijk; net als Dennis zelf, eigenlijk. Ik volg hem graag omdat hij kritisch is en tegelijkertijd altijd positief blijft.

Het favoriete recept van Dennis: Peanutbutter No Chicken.

Dennis: “Deze Peanutbutter No Chicken blijft een van mijn persoonlijke favorieten en is tevens een van de populairste recepten op mijn website. Logisch ook, want het gerecht zit vól met smaak (en geur) en is in slechts twintig minuten en in één pan te bereiden. Dit recept blijft een hit; en niet alleen onder de vegans.”

vegan instagrammers

Big Vegan Sister

Lisa van Big Vegan Sister is niet alleen activist, podcastmaker en publiek spreker; ze is ook nog een held in de keuken. Ik leerde Lisa een paar jaar geleden kennen door haar baksels (Lees: jaloersmakend mooie taarten en cupcakes – allemaal vegan.) en bleef vervolgens hangen voor meer lekkers én interessants.

Het favoriete recept van Lisa: Vegan eiersalade.

Lisa: “Stiekem heb ik nooit eiersalade gelust, ik gruwelde er zelfs van toen ik nog geen veganist was. Maar deze plantaardige variant vind ik verrukkelijk. Ik maakte hem voor het eerst voor mijn moeder, die dol is op eiersalade, maar liever zo veel mogelijk plantaardig eet. Sindsdien maak ik deze salade zo vaak mogelijk en voor iedereen die ‘m maar wil proeven.”

Bonusvegan

Judith van Bonusvegan moét je volgen als je op de hoogte wilt blijven van de beste vegan aanbiedingen. Elke week maakt ze samen met haar team een overzicht van alle aanbiedingen bij de verschillende supermarkten en die deelt ze dan via haar stories. Heel handig wanneer je vegan eet en je een beetje op je budget wilt letten. Het is als je het mij vraagt volkomen logisch dat Bonusvegan binnen een korte tijd een enorme schare aan fans heeft verzameld.

Het favoriete recept van Judith: Salade met krokante vegan kip.

Judith: “Deze vegan krokante kipsalade (met gezonde dressing) is mijn favoriet. Je kunt de dressing precies naar je smaak maken. Ik eet deze salade graag als lunch, maar het kan ook zeker als diner.”

Meer lezen

Tekst Merel Wildschut  Fotografie Kim de Jong
Portretten Instagrammers Wat eet je dan wel / Teske de Schepper / Plantbased Dennis / Lemon and Peach Photography / Bonusvegan

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN