In een Limburgs stationnetje

We verzamelden de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Hier slaap je in een oud treinstationnetje uit 1866 met uitzicht op het spoor en ontbijten doe je in de stationsrestauratie.

B&B Staatsie 1866 in Hegelsom (Limburg)Staatsie1866E

Wat is er zo fijn hier?
Hier logeer je in een oud, gezellig en karakteristiek stationnetje uit 1866, midden in het Limburgse landschap. Eigenlijk heel bijzonder, want het is het enige station in Nederland waar je kunt overnachten. Er zijn nog veel oude elementen zoals hoge ramen, plafonds en een oude houten trap. Op de tweede verdieping van dit station zijn twee sfeervolle kamers ingericht. En er is een gezellige woonkamer met uitzicht op het spoor, waar je kan ontbijten of lekker kunt lezen. De kamers zijn mooi strak ingericht in simpele kleuren. Je slaapt onder een heerlijk fris wit dekbedje. De badkamer deel je met de gasten van de andere kamer, maar er is een fijne badjas aanwezig.

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Het uitgebreide verse ontbijt met broodjes, croissants en verse jus wordt geserveerd op je eigen kamer of in de gezellige stationsrestauratie.

Staatsie18666
Onze tip
Breng een bezoekje aan de Rozenhof in het Rozendorp Lottum. De Rozenhof is een prachtige tuin vol rozen, waar veel leuke dingen georganiseerd worden.

Lekker eten
Beej Mooren (http://beejmooren.nl), net als Staatsie1866 gevestigd in een bijzonder pand in Horst. Je kunt hier een gezellige high tea doen. Maar ook bij Staatsie 1866 zelf kun je lekker ontbijten en lunchen tussen de treinreizigers.

Staatsie18661
Leuk om te weten
Staatsie 1866 is bedacht en uitgevoerd door de Stijlfactorij, een sociaal maatschappelijke onderneming. Ze hebben ook een eigen atelier, waar nieuwe kansen liggen voor mensen die problemen hebben op de arbeidsmarkt. Samen met deze mensen is de B&B ingericht en opgeknapt.

Prijs per nacht per kamer € 65 op basis van 2 personen, exclusief ontbijt (€ 7,50 per persoon)

Staatsie1866.nl

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN