Landhuis in Umbrië

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. In Casale Il Sogno in Umbrië (Italië) slaap je in een van de zeven kamers van dit oude landhuis of kampeer je op een veldje waar ook twee ingerichte safaritenten staan. 

CasaleIlSogno3Waarom is het zo fijn logeren hier?
Hier kun je logeren in een huis van ruim 900 jaar oud! Helemaal opgeknapt, maar met behoud van veel originele elementen. Zoals oude muren en houten balken. In sommige appartementen moet je naar binnen via een stenen buitentrap. Er zijn zeven leuke appartementen, een fijn kampeerveldje waar ook twee ingerichte safaritenten staan, een heerlijk zwembad en een kleine speeltuin. De Nederlandse eigenaars Wendy en Henry geven je het gevoel echt welkom te zijn. Het landgoed ligt midden in de natuur met veel leuke stadjes in de buurt.

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Elke dag is er de mogelijkheid om vers brood te bestellen via de ‘broodservice’. Alles komt vers van de bakker. Er is niet alleen brood te bestellen, maar ook verschillende soorten focaccia, pizza en taart. Het brood is vaak nog warm!

CasaleIlSogno1Onze tip
Gubbio is een Middeleeuwse stad met een kabelbaantje om naar het hoogste punt te komen. Of Il Sasso, een bergriviertje met een speeltuin erbij en een bar met de lekkerste koffie. En eten op het plein van Pietralunga en genieten van het alledaagse Italiaanse leven.

 

Lekker eten
Het restaurantje Trattoria Mandrelli ligt op vijf minuten met de auto of twintig minuten lopen. Er is geen menukaart. Per gang zijn er een aantal keuzes. Het is meestal stampvol met Italiaanse families.

Leuk om te weten
Er worden Italiaanse filmavonden gehouden bij Casale Il Sogno in de buitenlucht op een groot filmscherm en twee keer per week organiseren de eigenaars een diner verzorgt door hun Italiaanse kokkin Lucia.

Overnachting voor 2 personen vanaf € 435,- per week.
Casaleilsogno.nl

CasaleIlSogno4

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN