Op fietsreis: Joost trapt van Nederland naar Bali

fietsreis

Een vliegtuig ging vanwege de pandemie niet naar Bali. Dan maar op de fiets, dacht Joost Reus (27) uit Nederland. In juli vertrok hij op fietsreis, inmiddels heeft hij er behoorlijk wat kilometers en landen op zitten.

Zo is hij al in Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Servië en Turkije geweest. Hoewel hij van plan was om na dit laatste land Iran aan te doen, ontdekte hij in Turkije dat de grenzen met dit land op dit moment op slot zijn. Hij besloot daarom om via Georgië te reizen om de tijd te overbruggen, maar nog steeds zijn de grenzen op slot en een visum krijgen is vermoeilijkt door de coronamaatregelen.

Joost zette een knop om en besloot uiteindelijk zes maanden te blijven in Tbilisi, om vervolgens weer door te gaan met zijn fietsreis naar Bali. In een interview met WEEFF Radio zegt hij: “Het plan is om Georgië te ontdekken en vrienden te maken. En dat is al aardig gelukt. Het is een gastvrij land en een fijne plek voor reizigers en expats. Bovendien is het een prachtig land.” Knap staaltje omdenken en met veranderingen omgaan, vinden wij.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Joost Reus

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN