Shabby-chic in Zuid-Engeland

We verzamelden de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Dit hotel in Zuid-Engeland is echt een droom. Het oude landhuis ligt midden in een natuurgebied waar wilde pony’s lopen. Rondom liggen prachtige dorpjes, zo kun je naar het huis waar Jane Austen haar boeken schreef. ’s Avonds hoef je de deur niet uit, want het hotelrestaurant serveert heerlijk eten, allemaal uit de buurt of eigen tuin.

Lekkerweg_beeld_77_ThePig
Wat is er zo fijn hier?
Dit hotel is echt een droom. Het ligt midden in een bos en heeft de uitstraling van een oud landhuis. Binnen is het gezellig met allerlei ruimtes waar je heerlijk kan zitten. Veel oude leren banken, mooi kleden op de vloer, kasten vol boeken en opgezette beesten. Beetje shabby-chic. In de lange gang staat een hele rij met kaplaarzen, die je gewoon mag pakken om in het bos te wandelen. En overal zijn dekentjes zodat je het niet koud krijgt. De kamers zijn klein, maar leuk ingericht. Mooie tegeltjes op de badkamervloer, een heerlijk bed, jarenvijftig-radio, veel tijdschriften en een fantastische stortdouche.

Wat krijgen we voor een ontbijt?
Hotel The Pig is bekend om de allerlekkerste worstenbroodjes van Engeland, een soort saucijzenbroodje met biologisch vlees. Mocht je dat te heftig vinden voor het ontbijt, dan is er een heerlijk buffet met biologisch brood, huisgemaakte granola, boerenyoghurt, heerlijke vleeswaren en ga zo maar door.

Onze tip
In het bos kun je heerlijk wandelen. In sommige gedeeltes vind je nog wilde pony’s die helemaal los lopen. Er zijn een paar schattige plaatsjes waar je wat kan drinken. Op drie kwartier rijden bevindt zich in een klein dorpje het vroegere woonhuis van de schrijfster Jane Austen, waar ze haar beroemde boeken schreef aan een klein tafeltje.

Lekker eten
’s Avonds ga je niet meer de deur uit, want je kunt echt lekker eten in het prachtige restaurant van het hotel. Het servies en de glazen zijn een allegaartje van vondsten op vlooienmarken. Alle ingrediënten komen uit de buurt of uit de eigen groentetuin. Er is nog een fijne plek buiten waar kleine pizza’s worden gebakken in een houtoven. Met een deken om je heen kun je nog tot de late uurtjes buiten zitten.

Leuk om te weten
De kok is enorm gepassioneerd. Regelmatig gaat hij al wandelend het bos in om eetbare spullen te plukken. En hij neemt zijn gasten mee, als je daar zin in hebt. Een te gekke ervaring. Maar je kunt ook een kleine wandeling maken in zijn eigen ommuurde keukentuin, compleet met plantenkas, hangbuikzwijntjes en kippen.

Kamers £ 139,- per nacht, exclusief ontbijt. Niet super goedkoop, wel heel erg de moeite waard.

Hotel The Pig in Brockenhurst New Forest (Zuid-Engeland)

www.thepighotel.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN