Boeken over geheimen

Voor Flow 5 selecteerde Marije van der Haar-Peters drie boeken over geheimen. 

Wat ooit was
De tachtigjarige Hardy Hardy, eigenaar van een toko in Haarlem, loopt al zijn hele leven rond met een geheim. Als hij zich aansluit bij de vrijmetselarij, besluit hij korte metten te maken met zijn Indische oorlogsverleden. Voor het eerst voelt hij zich gezien. Hij overweegt zelfs een comeback van de Honolulu Kings, de band waarmee hij ooit één hit scoorde. Prachtig verhaal waarin Hardy, zijn kleindochter Synne en andere personages tot leven komen.
Honolulu King, Anne-Gine Goemans, € 19,99 (Ambo | Anthos).

54ffaa7de28eb9.25934875Honolulu King

Zonder Jeanne
Een zoon, een ex-man en een echtgenoot rouwen om het verlies van Jeanne Dufour, de flamboyante vrouw die zo’n stempel drukte op hun leven. Het openen van haar testament nadert en brengt onderhuidse frustraties aan de oppervlakte. Langzaam wordt duidelijk dat ze alle drie slechts een stukje kennen van Jeannes leven, en dat verbinding misschien de enige manier is om het beeld compleet te krijgen. Maar wie komt nader tot wie?
Nooit meer regen, Carla de Jong, € 19,99 (Boekerij).

24809_5632387c0d56c_24809Nooit meer regen

Aanwezig afwezig
Voor de buitenwereld heeft Sophie Keller het perfect voor elkaar. Ze werkt bij de televisie en woont met vriend Baauwe in een molen. Maar na een confronterend interview kan ze die façade niet langer ophouden. Eén vraag blijft door haar hoofd spoken: waarom vond haar moeder het leven als non in een klooster belangrijker dan het zorgen voor haar dochter? Als kind vluchtte ze in fantasie-antwoorden, nu is het de vraag of Sophie het zwijgen van ‘tante Thé’ kan doorbreken.
De stilte van Thé, Marie de Meister, € 19,99 (Ambo | Anthos).

Basis CMYK

Tekst: Marije van der Haar-Peters

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN