Party in a box

Het is altijd leuk om een kaartje te krijgen op je verjaardag, maar dit mini-feestpakketje zorgt ook voor veel feestvreugde. Flow’s eindredacteur Ellen Nij Bijvank (ook ontwerper van Zuuz.nl) maakte dit doosje vol confetti, slingertjes, prikkers én een molentje voor op de taart en het past gewoon door de brievenbus. Je kunt het heel makkelijk zelf maken met papier uit het Flow Book for Paper Lovers. Ook leuk: een Get well soon- en een bloemendoosje.

01a_BPL benodigdheden algemeen_klein

Dit heb je nodig:

 • Flow Book for Paper Lovers
 • grote luciferdoosjes (ook blanco te koop bij hobbywinkels, ik kocht de doosjes bij LTC Leiden
 • schaar
 • dubbelzijdig tape

02_BPL nodig voor hooray_klein

Extra nodig voor de ‘Party in a box’:

 • ponsen in verschillende maten
 • perforator
 • touw
 • cocktailprikkertjes
 • papieren rietje
 • knopspeld
 • ballon
 • kaarsje

03_BPL confetti maken_kleinScheur allerlei (dubbelzijdig) gekleurde pagina’s uit het Book for Paper Lovers. Maak mini-confetti met de perforator en gebruik verder ponsen in verschillende vormen en maten. Gooi restjes papier niet weg: daar kun je altijd weer confetti van maken!

04_BPL papierom doosje_kleinBekleed zowel het deksel als de binnenkant van het doosje met een mooi papiertje. Meet hoe breed het doosje is en knip een strook van deze breedte af. Schrijf eventueel met mooie letters een tekstje op het papier. Wikkel de strook om het deksel en plak vast met dubbelzijdig tape. Doe hetzelfde voor de binnenkant.

05_BPL confettistickers slinger_kleinScheur de pagina met de ronde confettistickers uit het boek. Knip een lang stuk touw af en plak een stickertje op ongeveer 20 cm vanaf het begin. Plak een tweede confettisticker op de achterkant van het eerste stickertje. Zo plak je steeds twee aan twee de stickers op elkaar met het touw ertussen.

06_BPL vlaggetjesslinger_kleinHet tweede slingertje maak je met de vlaggetjes-pagina uit het boek. Knip de effen vlaggetjes uit en knip een lang stuk touw af. Vouw de vlaggetjes om het touwtje en plak de voor- en achterkant op elkaar met een stukje dubbelzijdig tape. Als je beide zijden recht op elkaar plakt, krijg je de traditionele driehoek-vlaggetjes. Plak je ze zoals op de foto een beetje schuin op elkaar, dan krijg je net een andere vorm, met twee puntjes.

07_BPL prikkertjes_kleinVoor de prikkertjes kun je de andere vlaggetjes-pagina gebruiken, die met het patroontje. Knip een paar vlaggetjes uit en vouw ze dubbel. Plak ze op de cocktailprikkers vast met een stukje dubbelzijdig tape.

08 BPL molentje_kleinKnip een vierkantje uit het papier, liefst net iets minder groot dan de breedte van het doosje dat je gebruikt. Hier is het vierkantje 5 x 5 cm. Vouw het blaadje diagonaal dubbel (2x). Knip alle hoeken tweeënhalve centimeter in. Prik met een speld een gaatje in het midden van het vierkantje en in vier hoeken (met zwart aangegeven op de foto). Prik met de speld door de eerste hoek en rijg de volgende punten een voor een op de speld. Prik daarna door het midden van het papiertje en prik het molentje vervolgens op het papieren rietje. Buig met een tangetje het uiteinde van de speld om.

09 BPL horray box klaar_kleinVul het doosje met een laagje confetti en leg de mini-slingers, prikkertjes en het molentje erin. Vul eventueel aan met een ballon, een kaarsje en een kaartje en klaar is je Party in a Box!

10 BPL bloemenbox_kleinMet de doosjes en het papier uit het Book for Paper Lovers kun je nog veel meer verzinnen. Bijvoorbeeld:

Variatie 1: het Bloemendoosje. Het doosje is beplakt met het gebloemde papier. Het slingertje maak je met de bloemenstickers, op dezelfde manier als het confettislingertje hierboven.

De papieren bloemetjes maak je zo: knip vierkantjes van 5 x 5 cm. Vouw ze dubbel en weer dubbel en knip uit het vierkantje de vorm van een dubbel bloemblaadje (zie zwarte tekening op het roze papiertje). Vouw open. De driedimensionale vorm krijg je door een enkel bloemblaadje ertussenuit te knippen en de zijden wat over elkaar heen te schuiven (en vast te plakken). Door vierkantjes van verschillende afmetingen te gebruiken kun je kleine en grote bloemen maken, die je ook weer met elkaar kunt combineren tot dubbele bloemen. Vul het doosje met confetti, het slingertje en een paar papieren bloemen.

11a BPL get well uitgezoomd_kleinVariatie 2: het Get well soon-doosje. Het doosje is beplakt met het papier met de fruitstempeltjes en gevuld met een laagje confetti, ook gemaakt van dit fruitpapier. Het slingertje maak je met de fruitstickertjes. Vul het doosje verder met het mini-boekje en bijvoorbeeld thee, zakdoekjes en wat je nog meer kunt verzinnen.

Voor het mini-boekje heb je maar één velletje papier nodig! Hoe je het maakt, zie je hieronder.

collage-miniboekje_2.jpg

 1. Scheur een pagina uit het Book for Paper Lovers en vouw het in de lengte dubbel. Vouw weer open.
 2. Vouw het vel papier nu in de breedte dubbel en weer open. Vouw vervolgens beide korte kanten naar het midden. Vouw open.
 3. Vouw het papier nog een keer in de breedte dubbel en knip in over de middelste vouwlijn, zie de zwarte lijn op de foto.
 4. Pak nu het papier aan weerszijden van de kniplijn vast en trek het papier voorzichtig open. Het papier vormt zich nu tot een kruis.
 5. Vouw de vier zijden tot een boekje. Plak op de voorkant een stickertje. Door de rug te beplakken met een stukje masking tape lijkt het meteen een echt boekje.

Veel plezier!

Het Flow Book for Paper Lovers is verkrijgbaar in onze webshop.

13b BPL drie doosjes klaar met confetti ingezoomd_kleinFoto’s en tekst door Ellen Nij Bijvank van zuuz.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN