6x fiets- en wandelroutes langs de bloesem

bloesem

Bloeiende fruitbomen, wij krijgen er geen genoeg van. Deze fiets- en wandelroutes brengen je langs die mooie, roze en witte weelde.

Fietsen

Bloemdijken van Zuid-Beveland – Zeeland

Gegarandeerd mooie uitzichten op witte bloesem van de bloeiende meidoorns tijdens deze tocht van 36 of 70 kilometer. In Zuid-Beveland vind je 80 kilometer aan bloemdijken, waar bijna 20 bedreigde plantensoorten bloeien. Je fietst door een lieflijk landschap van kronkel dijkjes, boerderijen, akkers en boomgaarden. Extra leuk: je komt ook veel vogels tegen die rondom de kreek wonen.

Hoge Land van Vollenhove – Overijssel

Een afwisselend landschap met vooral heel veel bloesem. Je vindt er de bloeiende meidoorn, sleedoorn en allerlei verschillende fruitbomen. Je fietst in totaal 24 kilometer langs houtsingels, weilanden en cultuurhistorische elementen.

De Lingeroute – Gelderland

Met deze route fiets je langs de Linge, de langste rivier van Nederland. Tussen Gorinchem en Geldermalsen is deze tocht het mooist. Je fietst in 69 kilometer niet alleen door dijkdorpen, maar ook langs grienden, uiterwaarden en vooral heel veel fruitbomen.

Wandelen

Landgoed Eerde – Overijssel

Bloesem van de krentenboompjes vind je op Landgoed Eerde. Bij het kasteel kun je in totaal 3 kilometer over de statige lanenstructuur wandelen. En als je goed oplet, vind je ook nog eens dassensporen. Extra leuk: je kunt een audiotour beluisteren tijdens je wandeling als je de route-app van Natuurmonumenten downloadt.

Laarzenpad Vreugderijkerwaard – Overijssel

Voor deze wandeling van ongeveer 6 kilometer heb je je laarzen nodig. In dit oud-Hollandse rivierengebied vind je onder andere de meidoornhagen met witte bloesem. In de vogelkijkhut op de route kun je ook nog de lepelaar, kluut, casarca, visdief, grote zilverreiger en met een beetje geluk de visarend spotten.

Eijsden-Margraten – Zuid-Limburg

Dit gebied staat bekend om de fruitboomgaarden, met appels en peren als de meest geteelde fruitsoorten. De E4 Bloesemroute van 6 kilometer neemt je mee langs al die bloeiende bomen.

Meer lezen

Tekst bente van de Wouw  Fotografie Joel Neff/Unsplash.com

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN