Salade van Yvestown

Yvonne Eijkenduijn van het blog Yvestown eet in de zomer graag in het gras met haar bord op schoot. In ons Vakantieboek 2016 vind je een aantal van haar laat-maar-waaien-recepten. Fijne niet al te ingewikkelde recepten om buiten te eten. Zoals vegetarische pizza’s, pompoen-kikkererwtensalade, wortelsoep met tikka masala, mangosalade, Madeiracake met frambozen-trifle en gember cheesecake. De recepten komen uit haar boek Yvestown in de keuken. Op ons blog delen we een recept uit dit boek, haar favoriete salade met vijgen en blauwe kaas.

Yvonnes favoriete salade 
(voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 6 rode bieten
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 4 vijgen
  • 100 gram blue stilton
  • 2 zakken gemengde bladsalade
  • ovenschaal

Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 °C. Snijd de bieten in vieren en leg ze in een ovenschaal. Schenk er olijfolie over en bestrooi rijkelijk met zeezout en peper. Rooster de bieten 20 minuten in de oven. Snijd de vijgen in stukken. Haal de schaal uit de oven, doe de vijgen erin en rooster nog eens 10 minuten. Verbrokkel de blue stilton. Leg op een schaal de bladsalade met daarop de bieten, vijgen en blue stilton. Besprenkel met olijfolie en maal er nog wat verse peper over. Serveer met brood.

  • Meer recepten van Yvonne zijn te lezen in het Flow Vakantieboek uit 2016 en in haar kookboeken Yvestown in de KeukenYvestown kookt of het Weekend ontbijtboek.
  • Je kunt meer over Yvonne lezen op haar blog.

 

 

Promotional image

Van mental health tot goed nieuws

Flow nieuwsbrief

Wil je nog meer verhalen van Flow? Twee keer per week versturen we een mail met nieuwe artikelen.

SCHRIJF JE IN