Bewust kleiner wonen

kleiner wonen
slow
Lees ook: De opkomst van langzaam leven

Bij toeval ontdekten we een huisje van vijftig vierkante meter op een kleinschalig Veluws vakantiepark, vrijstaand en aan de rand van het bos. Het is wat minder luxe – onze mooie keuken en een aantal apparaten zeiden we gedag. Veel spullen brachten we naar de kringloop en we maakten vrienden blij met stapels spelletjes en boeken. Die fase van versimpelen heb ik op allerlei fronten doorgevoerd: de televisies gingen weg en ik meldde me af voor alle nieuwsbrieven. Ik merk al dat ik veel meer tijd overhoud voor lezen, wandelen in de mooie natuur bij ons om de hoek, naar het theater gaan, weekendjes weg.

Mijn uitgangspunt is nu: wat heb ik zelf nodig? Zo drink ik ’s morgens mijn eerste kop koffie buiten, geïnspireerd door een tip op Instagram. En als ik thuis werk, loop ik tussendoor zo even de natuur in. Naar mijn werk ben ik zeker 45 minuten langer onderweg, maar dat heb ik ervoor over en ik werk wat vaker vanuit huis. Ik probeer de reistijd niet als verloren tijd te zien, maar als tijd voor mezelf. Deze nieuwe manier van leven geeft me de vrijheid die ik voorheen vooral tijdens vakanties ervoer: je hebt maar heel weinig nodig, een tas met kleren en een e-reader is genoeg.”

  • In Flow 8 vertellen meer mensen over de bewuste veranderingen die ze gemaakt hebben.

Tekst Ilse Savenije  Fotografie Banter Snaps/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS