Ontspullen met Astrid (13)

Als je zaken even laat sudderen, betijen of versloffen, kan dat je veel opleveren, weet Astrid. Samen met Irene is ze de oprichter van Flow en elke dinsdag schrijft ze op ons blog over de zin en onzin van ontspullen.

Soms moet je dingen even laten betijen. Dat geldt bijvoorbeeld voor ruzietjes. Als de scherpte eraf is, zie je helderder waar het echt om draaide. Ook je mail een dag laten versloffen, levert veel op. Als je je er even niet mee bemoeit, is zonder jou al de helft opgelost, achterhaald of niet meer relevant. En stamppotjes en stoofpotjes zijn een dag later veel lekkerder, dat weet iedereen. Maar met ontspullen geldt precies hetzelfde. Tijd doet wonderen. Bij sommige dingen weet je pas na een tijdje of je ze wilt bewaren, of dat ze weg kunnen. En dan is de opruimklus opeens veel sneller geklaard.

Met kindertekeningen bijvoorbeeld. Nog nat van de verf vond ik alles wat mijn toen peuters hadden geproduceerd geweldig. Alles ging dan ook braaf in een map in de kast. Nu, jaren later, zie ik dat er van de enorme stapel misschien maar een tiental eigen en bijzonder genoeg zijn om te houden. Echt helemaal niet erg om de doorlopende en moordende productie tekeningen van je kleuter een beetje aan te scherpen. Museumdirecteuren doen niet anders. De pareltjes eruit vissen voor de toekomst, de rest hoeft niet in het archief.

astridweek13

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS