Digitale nomaden

Lekker lang op reis gaan en dan ook werken, steeds meer mensen lijken het te doen. In Flow 6-2016 vertellen een paar van deze ‘digitale nomaden’ over hun ervaringen. Onder hen Ilse en Wouter, die zes weken door Thailand en de Filipijnen reisden – met hun laptop.

Waar zijn jullie nu?
“Thuis, alweer een paar maanden. Hoewel we tussendoor samen of apart nog wel korte reisjes hebben gemaakt, naar Malaga, Londen, Berlijn, Zweden en Noorwegen. Op sommige trips lieten we de laptop thuis. Zweden was bijvoorbeeld echt een vakantie. Dat heb je óók nodig. Op de Filipijnen dacht ik vaak ‘ik moet niet vergeten om dit en dat nog te doen’ en ‘over een week moet er een nieuwsbrief uit, hebben we dan wel internet’. Werkafspraken kunnen spanningen met zich meebrengen, ook al zit je onder een palmboom.”

Maar je ziet nog steeds voordelen van regelmatig in het buitenland werken?
“Ja, absoluut. Het is zo fijn om in nieuwe omgevingen te zijn, afstand te nemen, met een andere blik naar dingen te kijken. Nieuwe mensen ontmoeten en inspiratie opdoen. Never stop exploring.”

Zijn er alweer plannen?
“Ik heb nu een vaste baan en ben daardoor iets minder flexibel in mijn opties voor het digitale nomadenbestaan. Gelukkig heb ik een heel relaxte werkgever, dus ik zie nog wel mogelijkheden. Wouter heeft samenwerkingsbanden in onder andere Engeland en Duitsland lopen, hij is af en toe daar voor afspraken en dan zoekt hij flexwerkplekjes op.”

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Foto: Ilse Savenije

Het artikel ‘De hele wereld als werkplek’ is te lezen in Flow 6-2016.

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE