Een fijn thuiskantoor maakt werken leuker: 7 tips

thuiskantoor

Voor iedereen die nog steeds met zijn laptop aan de keukentafel zit zonder het echt gezellig te maken: zeven tips voor een fijn thuiskantoor.

Het klinkt misschien een beetje voor de hand liggend dat je beter werkt in een fijne omgeving. Maar volgens hoogleraar cognitieve psychologie Stefan van der Stigchel is het echt zo.

‘Van verblijven in een fijne ruimte raak je gemotiveerd om te werken. En motivatie is cruciaal voor concentratie,’ zegt hij in een artikel over thuiswerken in de Volkskrant. Hoe maak je dat thuiskantoor dan een beetje gezelliger, ook als je niet zoveel ruimte hebt? Zeven tips.

Een gezelliger thuiskantoor

  1. Zie je werkplek als een verlengde van je woonkamer, in plaats van als kantoor.
  2. Heb je geen ruimte voor een eigen werkplek? Probeer dan een klein plekje voor jezelf te creëren met wat persoonlijke spullen.
  3. Zorg dat je fijn licht rondom je bureau hebt. Natuurlijk licht van buiten is natuurlijk het fijnst, maar als dat niet mogelijk is, kun je ook met lampen werken.
  4. Je hebt het niet altijd in de hand, maar een fijn uitzicht kan helpen bij de concentratie. Dat werkt dan weer averechts als je uitkijkt op een plek waar veel gebeurt, zoals een drukke straat. Dan kun je beter de andere kant op zitten.
  5. Het wordt vaak gezegd: planten en de kleur groen in het algemeen verlagen stress. Best handig dus, zo’n potje ontspanning op je bureau.
  6. Zorg dat rommel niet in het zicht ligt. Omring je met persoonlijke spullen waar je blij van wordt, maar laat overige prullaria uit je gezichtsveld. Beter voor de concentratie.
  7. Ruim je werkplek na afloop op zodat je de volgende dag fris en rustig kunt beginnen.

Lees meer

Tekst Bente van de Wouw  Bron de Volkskrant  Fotografie Clay Banks/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING