Leuk babynieuws: deze maand komen meestal de eerste ooievaarskuikens ter wereld

ooievaars
Er gaan ook wel dingen goed in de wereld. Berichtten we laatst nog dat de raaf weer terug is in Nederland, ook met de ooievaar gaat het goed. Mei is een feestelijke maand in dat opzicht: dan komen er weer een heleboel nieuwe ooievaartjes bij in ons land. 

In een artikel van de Volkskrant vertellen ze dat deze maand meestal de eerste ooievaarskuikens ter wereld komen. Daar gaat nogal wat aan vooraf. Eerst moet er een mooi nest gevonden worden. Dan wordt er maar liefst twee weken lang dag en nacht gepaard. Vervolgens broeden -beide!- ouders in april en komen de babyvogels uit het ei in mei.

Dit jaar is er volgens Stork (Stichting Ooievaars Research & Knowhow) door zo’n 1500 ooievaars-paren gebroed, vooral in het noorden van het land. Een mooie score, als je bedenkt dat de ooievaar halverwege de vorige eeuw bijna niet meer gespot werd in ons land. Kwestie van niet meer op jagen en succesvolle fokprogramma’s. Nu vragen we ons alleen nog af: wie bezorgt de baby’s bij de ouders, als de ooievaars het zelf niet zijn?

Meer lezen?

Tekst Maaike Beekers  Fotografie Rodrigo Rodriguez/Unsplash.com
Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS