Nieuws zonder haast: wat is slow nieuws precies?

slow nieuws Yukiko Noritake

Nieuws zonder haast, voor dagen zonder haast. Slow nieuws is typisch Flow nieuws dat we graag met je delen. Items waarin het niet draait om actualiteit, maar om achtergrond, verdieping en positieve berichten. Op onze site delen we dagelijks dit soort berichten met je.

SlowNewsJournal

Bij Flow 1 zit als extra een SlowNewsJournal. Een krant zonder haast, met bijzondere en positieve verhalen, omdat we zo vaak berichten in de krant lezen die we het liefst zouden willen delen.

Het staat vol artikelen die we graag bij je onder de aandacht brengen. Achtergrondverhalen die ons opvielen, initiatieven die de moeite waard zijn nog eens te belichten, hoopvolle berichten over duurzaamheid en de natuur plus nieuwsflitsen die voorbijgaan aan de waan van de dag.

Dagelijks slow nieuws op onze site

Hier op Flowmagazine.nl delen we dagelijks dit soort slow nieuws-berichten. Verhalen waarin het niet draait om snelheid en actualiteit, maar om verdieping, achtergrond of positieve berichtgeving. Positief nieuws – soms uit een krant of website wereldwijd – dat er wat ons betreft ­uitspringt en dat we graag met je delen.

Want, eerlijk is eerlijk, vaak lezen we in de krant of horen we tijdens het journaal wat er allemaal níet goed gaat in de wereld. Terwijl er ook zo veel moois gebeurt: het ontstaan van verbindende initiatieven, inspirerende mensen die bemoedigende woorden of hun nieuwe kijk delen, ideeën over hoe dingen óók kunnen.

Slow nieuws voorbeelden

Een schaapsherder die met zijn kudde een enorm hart vormt, als eerbetoon aan zijn over­leden tante. Inspiratie over wonen in een wooncollectief. Een strip van illustrator Hyesu Lee over haar keuze voor een leven zonder kinderen. Ideeën om met eetbare bloemen te koken. Vrouwelijke economen die hun visie op een nieuwe soort economie delen.

Het zijn zomaar wat voorbeelden. Vanaf nu vind je dagelijks van dit soort berichten op onze site onder het kopje slow nieuws.

  • Flow 1, met daarbij het eerste SlowNewsJournal, ligt vanaf 12 januari in de winkel.
  • Lees dagelijks slow nieuws.

Illustratie Yukiko Noritake

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING