Rennen voor mental health: doe mee met de Mind Blue Monday Run

blue monday

Je inzetten voor mensen die last hebben van depressie en somberheid en tegelijkertijd zelf ook een frisse neus halen. Mind organiseert op 17 januari de Blue Monday Run, en jij kunt meedoen. 

Mind, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de psychische gezondheid, startte het initiatief om somberheid en depressie kenbaar te maken. Want ruim veertig procent van de Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische klachten, en vooral jonge mensen zijn in deze ingewikkelde tijd extra kwetsbaar. Het geld dat Mind tijdens de Blue Monday Run ophaalt, wordt ingezet voor een nieuw project om die psychische problemen bij jongeren te voorkomen.

Zo werkt het

Op 17 januari, Blue Monday (zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar) nodigt Mind je uit te gaan hardlopen of wandelen. Vanwege de maatregelen zal dit vooral individueel zijn, of in een team van maximaal twee mensen.

Aanmelden doe je in vijf minuten, waarna er meteen een persoonlijke actiepagina voor je wordt aangemaakt. Die pagina kun je delen met familie, vrienden, kennissen en collega’s, zodat zij je kunnen sponsoren tijdens je wandel- of hardloopdoel op 17 januari.

Meer lezen

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Claudio Schwarz/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS