De creatieve design vakantiehuisjes van Familie Buitenhuys

design vakantiehuis

Wat begon met een eigen vakantiewoning, groeide uit tot een hele familie van buitenhuizen in Nederland. Marielle van Familie Buitenhuys ontwierp en bouwde zes design-vakantiehuisjes in Noord-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. De creatieve vakantiehuizen van Familie Buitenhuys.

Design vakantiehuis

De design-vakantiehuizen van Familie Buitenhuys zijn one-of-a-kind en creatief ingericht. Marielle Leenen en haar man hebben ze zelf ontworpen en gebouwd of verbouwd. De vier al te huren huisjes zijn een cabin met glazen kas om in te slapen, een huisje met een ligbad, een cabin met houtkachel buiten, en een lichtblauwe, houten cottage. Allemaal met een eigenzinnig en vrolijk interieur. Van schuivende wanden tot slapen onder de sterren en een bad onder het raam. De cabins zijn geschikt voor twee tot zes personen. In de huisjes vind je vermaak als spelletjes, boeken of een schommel. En Marielle voorziet je volop van tips voor avontuur in de omgeving.

Reizende strandhuisjes

De nieuwste twee telgen van de huizenfamilie zijn twee veertig jaar oude strandhuisjes die momenteel verbouwd worden. De huisjes zijn van hun oude strandplek verwijderd en staan nu bij het bos, omringd door een fijne tuin. Toen Marielle het idee had om de oude huisjes te gaan vervoeren, kreeg ze veel ‘dat kan niet’ te horen. Toch besloot ze haar plan door te zetten en geen nieuwe huisjes te bouwen. De klassieke sfeer van de strandhuisjes krijg je niet bij nieuwbouw en ook vanuit duurzaamheid vond ze recyclen van de huisjes een goed idee. In het voorjaar zijn de nieuwe oude huisjes beschikbaar voor de verhuur.

design vakantiehuis

Meer lezen

Tekst Nina van Hilst  Fotografie Nina van Hilst & Familie Buitenhuys

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING