Hotel Michelberger in Berlijn

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Het Michelberger Hotel in Oost-Berlijn is niet zo maar een hotel, het is eigenlijk een soort mini-Berlijn.

MichelBergerHotel1Wat is er zo fijn hier?
Het Michelberger Hotel is geen gewoon hotel, maar meer een soort fijn hostel. In een prachtig gebouw in de voormalige Oost-Berlijnse wijk Friedrichshain barst het van de creativiteit. Er zijn kleine kamers voor twee personen, maar je kunt ook met vier, zes of acht personen op een kamer slapen. De kamers zijn superleuk ingericht, ouderwetse fotootjes, lekkere zeep van Orla Kiely en grappige lampjes. In de gangen van het hotel wordt de film The Big Lebowski gedraaid. In de lounge zit je onder lampen gemaakt van tijdschriften en buiten hangt een hele collectie ouderwetse brievenbussen. Je kunt hier de hele dag lekker hangen op de banken van de open binnenplaats en ’s avonds draait een dj plaatjes. Eigenlijk is dit hotel een soort mini-Berlijn ‘an sich’.

Wat krijgen we bij het ontbijt?
Er is een fantastisch ontbijtbuffet. Je kunt zelf wafels bakken met chocopasta of gebakken eieren eten. Maar heel gezond kan ook met lekker biobrood, gegrilde groente, veel granen en yogurt, eigengemaakte jam en suikers in allerlei smaken voor op het verse fruit. De ontbijtruimte ziet er fantastisch uit: er staan lange tafels met een mix aan tweedehands stoelen. Aan de muren hangen ingelijste gehaakte pannenlappen. Typisch Duits met een knipoog.

MichelBergerHotel2
Onze tip
Huur een fiets en ga de hele stad door. Of bezoek de gezellige creatieve wijk Friedrichshain. Op zaterdag is er een leuke boerenmarkt op het plein Boxhagener Platz.

Lekker eten
Je kunt hier ook heel gezellig eten. ’s Avonds komen de kandelaars met kaarsen op tafel en dichtbij heb je het spierwitte hippe restaurant Schneeweiss met eten uit de Alpen. Of eet lekker knudels bij Spaetzle und Knodel. Net of je in een stube in Beieren bent.

Leuk om te weten
Regelmatig ‘popt’ het Michelberger Hotel ergens anders in de wereld tijdelijk even op. Meld je aan voor de nieuwsbrief als je meer wilt weten.

Kamer voor twee personen vanaf € 90,- per nacht exclusief ontbijt. Ontbijtbuffet kost € 8,- per persoon.

Michelbergerhotel.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING