Huisje in Bretagne

We verzamelen de leukste B&B’s, hotelletjes en andere slaapadressen. Allemaal fijn voor een weekendje weg of wat langer. Het ecologische huisje Le Petit Poisson Vert ligt aan de zuidkust van Bretagne. De tuin, de vogels, de zee en het lekkere eten maken het je wel heel makkelijk om hier tot rust te komen. 

LePetitPoissonVert2
Waarom is het zo fijn logeren hier?
Aan de zuidkust van Bretagne, tussen bos en zee, mogen je voeten op tafel en je blik op oneindig in het ecologische vakantiehuisje of in de vintage caravan van Stephanie en haar man. Genieten met een hoofdletter G van de Bretonse omgeving, de tuin, de rust, de vogels, lekker lokaal eten, de zee en elkaar.

Wat krijgen we voor ontbijt?
Je kunt zelf het ontbijt regelen en lekker kokkerellen in de ruime keuken van het huisje of de buitenkeuken van de caravan, maar een verblijf op basis van bed & brood is ook mogelijk. Dan eet je biologisch brood van de molen uit de buurt, zelfgemaakte jam en yoghurt, eitjes van de kippen en natuurlijk een kop lekkere koffie of thee.

LePetitPoissonVert7
Onze tip
Je bent hier op 5 km afstand van het strand en op loopafstand van bossen, weilanden en schilderachtige kapelletjes. Verder zijn de mogelijkheden binnen een straal van 20 km  eindeloos: ‘pecher à pied’, (krabben)duiken, surfen, fietsen, kanoën, flaneren langs de boulevard, neuzen op de rommelmarkten, inspiratie opdoen bij Bretonse kunstenaars, uitwaaien op het strand of gewoon lekker niks doen.

Lekker eten
Er zijn een aantal leuke restaurants zoals ‘Bistroy’ in Port Louis of ‘Jardin Gourmand’ in Lorient, maar het is misschien wel net zo leuk en gezellig om ‘s avonds aan te schuiven bij de ‘Table d’Hote’, een heerlijk diner met lokale producten vers uit zee of van het land, groente uit de tuin en een glas goede wijn.

Leuk om te weten
Voor een unieke kampeerervaring is er naast de klassieke Constructam-caravan ook een vintage campertje te huur. De caravan is van alle gemakken voorzien. Vanuit de douche heb je uitzicht op het weiland en er ligt een stapel Flows om mee weg te kruipen in de ligstoel. Het campertje neemt je mee op een ontdekkingstocht door Bretagne, op zoek naar plekjes waar je stiekem nooit meer weg wilt.

Prijs per week vanaf € 335,- geschikt voor 4 personen. Er is ook een caravan te huur of een kamer in de B&B.

Lepetitpoissonvert.fr

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE