De mini-borduursels van Irem Yazici

mini-borduursels

De Turkse Irem Yazici maakt miniatuur borduur-kunstwerkjes. Ze vindt het vooral fascinerend hoe een oude traditie als borduren nu gebruikt kan worden om iets moderns te maken.

Op haar Instagram-pagina is te zien wat ze hiermee bedoelt: Irem speelt met de grenzen van wat borduren betekent. Minuscule werkjes op buttons en broches, verstopte borduursels bij broekzakken, en hele werelden die in de hanger van een ketting passen.

Haar onderwerpen bestaan vaak uit eigenzinnige, dromerige, surrealistische werelden en personages. Ze gebruikt verschillende technieken, en probeert altijd de textuur van het onderwerp zo natuurgetrouw mogelijk te houden. Een kat krijgt ‘haren’, de bast van een boom wordt ruw en bobbelig. Irems kunstwerkjes zijn vaak accessoires voor op kleding. “Je kunt een heel saaie jurk transformeren tot een uniek kunstwerk met borduursels. Het is verfrissend om te werken aan kunstvormen die echt gebruikt kunnen worden, zoals kraagjes, tassen, en buttons.”

https://www.instagram.com/p/B4pnN0hp40U/

https://www.instagram.com/p/B3hgi2BJKSE/

https://www.instagram.com/p/Bntl2Ann7Rs/

Bron Textileartist.com  Fotografie Irem Yazici

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten