Dilemma op dinsdag: je moet kiezen

Dilemma op dinsdag
Ken je de hilarische cartoons van Dilemma op dinsdag al? Het idee is simpel; er zijn twee absurde situaties en je moet kiezen! De zes makers vertellen hoe ze op het idee zijn gekomen en wat hun favoriete dilemma’s zijn.
Voor de zes makers was het al langer een soort hobby om dilemma’s aan elkaar voor te leggen en het liefst waren die zo absurd mogelijk. Illustrator Marloes Toonen: “Vooral op familiefeesten deden we dit tot diep in de nacht, een aantal van ons is namelijk familie van elkaar. Het werd een uitdaging om een zo moeilijk en absurd mogelijk dilemma te verzinnen voor de rest. We zijn met een Facebookpagina begonnen om ze ook aan andere vrienden voor te leggen.” Nu zijn ze ongeveer twee jaar bezig en meer dan honderd dilemma’s verder.

Dilemma op dinsdag

Door Facebook werden de Dilemma’s op dinsdag snel en vaak verspreid en kwamen de cartoons ook terecht bij mensen die ze niet kenden. “Er werd actief gereageerd op de dilemma’s, want is blijkbaar herkenbaar voor mensen. We proberen ze ook zo te maken dat je het je meteen kunt voorstellen. Je fantaseert over dingen die niet echt gebeuren en hebt hierdoor de meest vreemde gesprekken, die verrassend en grappig kunnen zijn. Bovendien leer je je vrienden nog beter kennen op deze manier.” Het zestal vergadert nu eens per maand om dilemma’s te bedenken.

Soms worden er ook ideeën voor dilemma’s ingestuurd en die combineren ze met hun eigen ideeën. Marloes tekent de dilemma’s en daarna controleert de rest of het nog steeds een geslaagd dilemma is, want dat steekt nogal nauw. Zo moet het echt absurd zijn en je moet het gelijk kunnen begrijpen. “Het is niet eenvoudig om dilemma’s te bedenken. Meestal verzinnen we allemaal losse halve dilemma’s die we tijdens de vergadering combineren. Dat levert heftige discussies op, maar dan weten we zeker dat het goed zit met het onderwerp.”

 

#102 struisvogel

 
Promotional image Promotional image

School of Flow

Een week voor jezelf

In deze training leer je hoe je beter voor jezelf kunt zorgen. Volg in je eigen tempo.

BEKIJK DEZE TRAINING