Emily Hogarth over de knip-cover van Flow 8

Emily Hogarth

Heb je Flow 8 al gespot in de winkels? De Schotse illustrator en knipkunstenaar Emily Hogarth maakte de cover en vertelt erover.

Hoe is het idee voor de cover ontstaan?
“Ik haalde inspiratie uit een oud ontwerp dat ik eerder heb gemaakt. Het straalde iets magisch en mysterieus uit en dat was precies wat ik zocht voor deze cover. Vandaaruit heb ik iets nieuws bedacht dat hetzelfde gevoel overbracht.”

Wat vond je leuk aan het maken van de cover?
“Het is altijd gaaf om te werken aan een ontwerp waarvan je weet dat het de voorkant wordt van een tijdschrift. Dat is extra speciaal.”

Waren er ook uitdagingen?
“Omdat ik alles met de hand doe, was het lastig om de tekst op de cover goed uit te knippen. Ik heb eerst de letters in spiegelbeeld geschreven en ze daarna heel voorzichtig uitgesneden.”

Paolo Cognetti
Lees ook: 6x inspirerende quotes van schrijver Paolo Cognetti

Hoe kreeg je het knippen in de vingers?
“Ik begon tijdens mijn studie textieldesign aan de kunstacademie. Ik gebruikte grote vellen om ontwerpen op textiel te printen, maar de vellen beschadigden vaak in het proces. Daarom besloot ik het papier voortaan te knippen en het als kunstwerk op zich te zien. Daarna leerde ik steeds meer.”

Waar haal je je inspiratie uit?
“Als je veel met kunst en design bezig bent, raak je geïnspireerd door alles om je heen. Van de vorm van bladeren tot het gras waar mijn hond op loopt. Mijn oog valt ook vaak op verpakkingen in de supermarkt. Eigenlijk kunnen de meest alledaagse of kleinste dingen al inspireren.”

  • Bekijk hier Flow 8 met de knip-cover.

Fotografie Emily Hogarth

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE