Illustrator Sarah van Dongen over minder streng voor zichzelf zijn

sarah van dongen

We vroegen 5 illustratoren in Flow 9: wat was jouw inzicht dit jaar? Illustrator Sarah van Dongen zou graag minder streng willen zijn voor zichzelf. 

“Nadat ik – zonder creatieve vooropleiding – twee jaar geleden de master children’s book illustration afrondde aan de Cambridge School of Art, leer ik nog elke dag. Ik post dagelijks een illustratie op Instagram, vaak uit mijn schetsboek. Dat is voor mij een houvast om in het ritme te blijven. Dit jaar kreeg ik een paar mooie, internationale opdrachten, onder meer voor een prentenboek en een adventskalender. Heel inspirerend en motiverend, maar ook druk opeens.

Toen vielen ook nog mijn bijna dagelijkse sportlessen weg en kon ik alleen nog vanuit huis werken. Ik kan niet zo goed tegen verandering of verrassingen, dus dat vond ik heel moeilijk. Inmiddels doe ik dagelijks online yoga en probeer ik wat meer te ontspannen en te niksen. Mijn grootste uitdaging is minder streng zijn: voor mezelf, maar ook voor mijn verkering. Hij is een beetje slordig, en om de een of andere reden maakt zijn rommel me heel boos en emotioneel. Dat probeer ik los te laten.”

  • Sarah van Dongen studeerde literatuurwetenschap in Utrecht en Amsterdam, en besloot zich daarna helemaal  toe te leggen op tekenen. Nu illustreert ze boeken en verhalen in tijdschriften. Ze houdt van vrolijke illustraties, maar wil ook lastige aspecten van het leven laten zien, zoals onzekerheid, eenzaamheid en verlies.
  • Haar illustraties kun je bekijken op haar Instagram.

streng

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE