Plaatjes kijken met Marjolijn: Accidentally Wes Anderson

Wes Anderson

Flow’s coördinator beeld & rechten Marjolijn (ook wel bekend als onze beelddetective) spoort de mooiste plaatjes op. Deze keer: Accidentally Wes Anderson.

Wat begon als een idee ontstaan in een klein appartement in Brooklyn, New York, is uitgegroeid tot een wereldwijde community. Het Instagram-account @accidentallywesanderson viert de schoonheid van het beeld en de details die daarin verwerkt zijn. Samen met een grote groep van meer dan één miljoen liefhebbers zoeken Wally en Amanda naar de meest interessante plekken op aarde en de verhalen erachter.

De missie van Wally en Amanda? Een dagelijkse dosis verwondering bieden, en anderen inspireren om ook avontuurlijk en nieuwsgierig te blijven. We zien verschillende onderwerpen terugkomen in de beelden op Instagram. Facades van gebouwen, bijzondere interieurs, architectonische toevalligheden en vooral de mooiste kleurencontrasten.

Geïnspireerd door Wes Anderson

De plaatjes zijn zo mooi, dat ze niet zouden misstaan in een boek. Zo dachten ze er bij @accidentallywesanderson ook over, want inmiddels is er een verschenen. Wat regisseur Wes Anderson met alles te maken heeft? Niet zo veel. Maar zijn filmstijl is wel de inspiratie achter het Instagram-account én het boek.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Accidentally Wes Anderson

Wes Anderson

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE