Leren van oma’s: 3 YouTube-kanalen

Leren van oma's

Wat leren we graag van onze oma’s; ze vertellen ons vaak de grootste verhalen en bieden adviezen voor elke mogelijke situatie, en ondertussen stoppen ze je vol met eten. Geen oma in de buurt? Of mag je haar nu niet bezoeken? We tippen drie YouTube-kanalen waar je kunt leren van oma’s.

Pasta grannies

De naam zegt het eigenlijk al; dit YouTube kanaal draait om de liefde voor traditionele pasta. In elke video word je meegenomen naar verschillende plekken in Italië waar Italiaanse oma’s (en soms ook opa’s) je vanuit hun eigen huis traditionele pastagerechten aanleren. Ook komen er andere gerechten langs, zoals aardappelgnocchi, brood, soep, pizza en lasagne.

Met op de achtergrond een vrolijk muziekje, word je stap voor stap in het maakproces meegenomen. Daarnaast ga je de ene keer mee kruiden plukken in de achtertuin en de andere keer leer je over de geschiedenis van het gerecht. Dat allemaal in korte en sfeervolle filmpjes. De Pasta Grannies zijn erg actief, elke vrijdag komt er een nieuwe video online.

  • Traditionele Italiaanse gerechten leren koken? Het YouTube-kanaal Pasta grannies vind je hier.

Learn English with Gill

Gill heeft een typisch Brits accent, woont in Londen en geeft al meer dan 50 jaar les in de Engelse taal. Met haar YouTube-kanaal wil ze een nog bredere doelgroep aanspreken en enthousiasmeren. In haar video’s deelt ze haar kennis over het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk over de taal. Per video wordt er een ander onderwerp belicht en wisselt ze thema’s af, zoals cultuur, woordenschat, tips en grammatica.

  • Engels leren? Het YouTube-kanaal Learn English with Gill (engVid) vind je hier.

Knitting tips by Judy

Judy Graham leerde breien toen ze dertien jaar was en is vervolgens nooit meer gestopt. Toen ze naar Hollywood verhuisde en iemand kende die voor een televisieshow werkte, werd ze uitgenodigd om haar werk op de set te laten zien. Ze kwam met een mandje vol handgemaakte breiwerken aanzetten en sindsdien zijn haar ontwerpen voor meerdere films, tv-shows en concerten gebruikt (onder meer voor Forrest Gump en How The grinch stole Christmas).

Nu, als 83-jarige vrouw, is ze nog steeds niet te stoppen. Ze heeft al meer dan tien jaar een YouTube-kanaal dat compleet om breien draait. Ze neemt haar kijkers mee in het proces en deelt superhandige tips voor als je bijvoorbeeld een fout hebt gemaakt.

  • Kennis over breien opdoen? Het YouTube-kanaal Knitting tips by Judy vind je hier.
  • Wil je nog andere dingen leren van oma’s? De website Omaweetraad.nl bevat honderden adviezen, nuttige tips en huismiddeltjes.
  • Nog meer tips van Flow vind je hier.

Tekst Sara Assarrar  Fotografie Chastagner Thierry/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING