Meesterwerk maken

In 2012 lanceerde Het Rijksmuseum de digitale toepassing Rijksstudio. Hiermee is een groot deel uit de collectie van het museum gratis te downloaden en te bewerken. Maar liefst 200.000 beelden zijn beschikbaar op hoge resolutie. Voor de tweede keer organiseert het museum dit jaar een ontwerpwedstrijd met deze digitale tool: Rijksstudio Award 2015. Iedereen mag meedoen en alle kunstvormen zijn toegestaan. De enige voorwaarde is dat je een werk uit de collectie van het Rijksmuseum kiest en daar via de Rijksstudio je eigen draai aan geeft. Je kunt met de wedstrijd maar liefst € 10.000 euro winnen. Een internationale jury beoordeelt de ontwerpen. Sluitingsdatum is 15 maart 2015.

De eerste Rijksstudio Award van het Rijksmuseum werd in 2014 gewonnen door twee jonge ontwerpers: Asnate Bockis en Rogier Arents. Zij maakten een complete make-up lijn, gebaseerd op een vijftal portretten van vrouwen. Wil je meer lezen over de ontwerpwedstrijd? Lees verder op de website van het Rijksmuseum.

finalisten

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING