Tekenen en schilderen met deze YouTube-lessen

tekenen youtube

Als je niet zo goed weet waar je moet beginnen, tippen wij drie YouTube-video’s voor inspiratie om te leren tekenen en schilderen.

Onze telefoons en computers slokken vaak veel tijd op, tijd waarin we eigenlijk andere dingen willen doen. Zoals onze kwasten en potloden weer eens uit de kast halen en iets moois maken. Toch hoeft het een het ander niet uit te sluiten. Het internet kan namelijk ook inspireren om zelf aan de slag te gaan.

3x fijne YouTube-lessen voor tekenen en schilderen:

Waterverf voor beginners

In deze YouTube-video komen alle dingen aan bod die handig zijn om te weten wanneer je voor het eerst met waterverf gaat werken. De eigenschappen van waterverf, technieken en handige trucs worden allemaal duidelijk uitgelegd.

Handlettering voor beginners

Het aanbod om te leren tekenen via YouTube is groot. Er is dus veel om uit te kiezen. Iets wat we stiekem altijd al heel graag zelf willen kunnen, is handlettering. Alleen al om mooie kaartjes, menu’s of posters voor aan de muur te kunnen maken. In deze video van Amanda Rach Lee vertelt ze alles wat je moet weten om dat te leren.

YouTube-lessen over meditatief tekenen

Dit is een tekentechniek die niet gericht is op het eindresultaat, maar op het ontspannende van het tekenen zelf. In deze YouTube-video wordt duidelijk uitgelegd hoe je deze techniek toepast en wat het voor je kan doen. Ze geeft drie verschillende lessen over dit onderwerp.

  • Wil je meer handige tekenlesjes? Hier vind je meer van zulke blogs.
  • Je kunt niet alleen op Youtube veel teken- en schilderideeën opdoen. Pinterest is ook een fijne manier om inspiratie te krijgen.

Tekst Quirine Brouwer Fotografie Markus Spiske/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING