Van pompoen uithollen tot stoffen verven: DIY’s om deze herfst eens te proberen

herfst

Kaarsjes aan, de regen op de ramen en vallende bladeren. De herfst is een fijne tijd om een DIY uit te proberen en je huis gezellig te maken. We zetten een aantal ideeën op een rijtje.

Pompoenen uithollen

Een leuk werkje voor de herfstige maanden: het uithollen van een pompoen. Gezellig voor bij de voordeur met een lichtje erin, of als decoratie op de eettafel.

Stoffen verven met groenten

Waarom een nieuw tafelkleed of shirt kopen als je een oude kunt verven? Dille & Kamille heeft een makkelijke manier om met avocado’s je witte kledingstuk of kleed een nieuw leven te geven. Daar komt geen pot verf aan te pas.

Dromenvanger van bladeren

Misschien ging je vroeger wel (of nu nog steeds) op zoek naar kastanjes, eikels en bladeren in het bos. En daar kun je genoeg mee maken. Zoals deze dromenvanger van Dille & Kamille. Gemaakt van bladeren.

Slinger van gedroogde sinaasappelschijven

Het wordt vaak omschreven als kerstversiering, maar een slinger van gedroogde sinaasappelschijven past volgens ons ook prima bij de herfst met zijn oranje kleur. Je droogt ze gemakkelijk in de oven en kunt er daarna van alles mee maken.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografe Maddy Baker/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS