Zelf een papieren cactus maken

Papieren cactus

In het Book for paper lovers zitten veel kant-en-klare DIY’s die je makkelijk zelf kunt maken. Bijvoorbeeld het notitieboekje of de slingers uit editie vijf. Maar je kunt natuurlijk ook zelf iets creatiefs bedenken. Wij maakten deze papieren cactussen met printjes uit het Book for paper lovers 4.

  1. Kies een aantal pagina’s uit het Book for paper lovers die je mooi vindt. Je kunt het realistisch houden met groen of juist voor een gekke kleur of print gaan.
  2. Voor de grotere cactus teken je eerst een vorm naar keuze op dik karton of papier. Knip ‘m daarna uit en trek het sjabloon over op papier naar keuze. 
  3. Knip de ene tot de helft vanaf de bovenkant, en de andere vanaf de onderkant. Schuif beide helften in elkaar om de cactus ‘3D’ te maken.
  4. Voor het kleinere plantje teken je een stuk of tien rondjes van gelijke grootte, bijvoorbeeld met behulp van een glas.
  5. Knip de rondjes uit en vouw ze doormidden (de kant die je uiteindelijk aan de buitenkant wilt zien, vouw je naar binnen).
  6. Plak nu telkens één kant van het rondje op de andere. Ga door totdat je ze allemaal opgeplakt hebt.
  7. Plak de twee buitenste rondjes aan elkaar om de cirkel te sluiten. Vouw hem open en zet hem naast de andere cactus. Klaar!

Fotografie Daphne van Schie

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING