Zelf je haar knippen: zo doe je dat

zelf haar knippen

We mogen misschien niet meer naar de kapper, maar we kunnen ons haar altijd nog zelf knippen, gewoon thuis. Best wel spannend, maar met deze tips wordt het makkelijker.

Het ene kapsel is makkelijker te knippen dan het andere, dat staat voorop. Heb je middellang tot lang haar en is het vooral stijl of golvend? Dan is bijknippen makkelijk. Heb je kort haar of krullend haar? Dan wordt het wat lastiger. Bij kort haar valt een knipfout sneller op en bij krullend haar is het lastiger om recht te knippen.

Overweeg in dit geval of je toch niet wat langer kan wachten zodat het bij de kapper gedaan kan worden. Nee? Dan vind je op deze website tips voor het knippen van krullend én kort haar. Hieronder leggen we je uit hoe je stijl, halflang tot lang haar bijknipt.

Dit heb je nodig

  • Kappersschaar (een keukenschaar is minder geschikt, omdat die scharen te bot zijn)
  • Kam of borstel
  • Elastiekjes

Zelf je haar knippen doe je zo

  1. Start met het natmaken van je haar door het te wassen. Je haar nat knippen is een stuk makkelijker, omdat je eerder recht knipt dan bij droog haar.
  2. Borstel je haar tot alle klitten eruit zijn.
  3. Maak een midden scheiding en haal beide kanten van je haar over je schouders naar voren. Maak er met twee elastiekjes twee staarten van.
  4. Zoek de gespleten puntjes van je haar. Dit zijn de uiteindes van je haar die er dof of pluizig uitzien of letterlijk gespleten zijn.
  5. Knip je haar een paar millimeter hoger af dan je gespleten puntjes door lok voor lok tussen wijs- en middelvinger te nemen. Zorg ervoor dat het haar niet gedraaid maar recht is, en knip het lok voor lok in een rechte lijn af.
  6. Haal de elastiekjes eruit en breng je haar bij elkaar om te kijken of het naar wens is. Knip zo nodig hier en daar nog wat bij en laat iemand anders controleren op eventuele knipfoutjes.

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie Tamara Bellis/Unsplash.com Bronnen Etos, WikiHow

 

Promotional image Promotional image

13 t/m 19 maart

Een week voor jezelf

Een uurtje per dag in je eigen tijd, met extra tips en live momenten via Instagram.

ZO DOE JE MEE