Zo maak je verse tomatensoep

Het ruikt zo lekker in huis als er een pan soep op het vuur staat te pruttelen. Deze vegetarische tomatenvariant maak je in zes stappen.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

1 kilo tomaten
½ rode peper
1 teentje knoflook
2 bouillonblokjes
1 ui
1 cm verse gember
olijfolie
2 tl basilicum
2 tl oregano
2 tl peterselie
1 tl balsamicoazijn
1 el witte wijn
1 tl paprikapoeder
1 el roomkaas
1 el tomatenketchup
1 tl worcestersaus
Extra nodig: staafmixer en soeppan

Zo doe je het:

  1. Was de tomaten. Snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Snijd de rode peper open, verwijder de zaadjes en snijd in kleine stukjes. Pel de knoflook.
  3. Pel en snipper het uitje, schil de gember en snijd in kleine stukjes.
  4. Verhit olijfolie in een pan. Fruit het uitje een paar minuten en voeg dan de gember, peper en geperste knoflook toe. Roer.
  5. Voeg de tomaten toe en laat even sudderen. Voeg een halve liter kokend water en twee bouillonblokjes toe. Pureer met een staafmixer.
  6. Breng de soep op smaak met de kruiden, balsamicoazijn, witte wijn, paprikapoeder, roomkaas, tomatenketchup en worcestercaus. Proef tussendoor of de soep op smaak is en laat nog 5 minuten sudderen.

Tekst Caroline Buijs  Illustratie Louise Lockhart

Promotional image

Book for paper lovers 6

Het nieuwe Book for Paper Lovers is te koop in onze shop! In het Book for Paper Lovers vind je vouwvellen, posters, notebooks, labels, een pop-up kasje met papieren plantjes, een gezichten-tekenboekje, inpakpapier, stickers en nog veel meer.

Ga naar de shop