3x Instagram-accounts over duurzaamheid

duurzaamheid

Hoe kun je zelf een steentje bijdragen aan een duurzame wereld? We vonden drie Instagram-accounts over duurzaamheid die je daarbij helpen. 

@plasticsoupfoundation

Geen plastic afval in het water en in de mens, is de boodschap van de non-profitorganisatie achter het Instagram-account. Met cijfers, inzichten en tips rondom (plastic) vervuiling en duurzaamheid.

@natuurenmilieu

Een Nederlands Instagram-account met praktische tips voor een duurzame toekomst. Je vindt er ook veel wist-je-datjes en mooie natuurfoto’s met een boodschap.

View this post on Instagram

STATIEGELD – Goed nieuws voor het milieu: er komt statiegeld op kleine plastic flesjes in Nederland! 🥳 De regeling wordt ingevoerd per 1 juli 2021. Je krijgt vanaf dat moment voor elk gekocht flesje dat je inlevert 15 eurocent statiegeld terug. 💶 Voor grote flessen van meer dan 1 liter blijft dat 25 eurocent. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Uitbreiding van het statiegeld is belangrijk nieuws. Flesjes en blikjes vormen namelijk samen bijna 40 procent van het zwerfafval. Statiegeld is de meest effectieve methode om dat zwerfafval te verminderen. 🌱 Ook helpt het om herbruikbaar materiaal gescheiden in te zamelen, zo benutten we onze grondstoffen beter. ♻️ Wij zetten ons daarom al jarenlang in voor statiegeld op flesjes en blikjes. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ En de blikjes dan? 🧐 Daar komt nog geen statiegeld op helaas. De staatssecretaris gaat wel wetgeving voorbereiden voor statiegeld op blikjes. Wij hopen dat dit ook snel wordt ingevoerd! Samen met alle partners van de Statiegeldalliantie blijven wij ons inzetten voor statiegeld op blikjes. In zwerfafval zitten namelijk bijna twee keer zoveel blikjes als flesjes. 😱 #statiegeld #zwerfafval #duurzametoekomst #duurzaamheid #statiegeldalliantie

A post shared by Natuur & Milieu (@natuurenmilieu) on

@vdwvm

Het staat voor ‘Voor de wereld van morgen’ en het account staat vol met ondernemers die laten zien hoe ze de wereld mooier maken.

  • Meer over duurzaamheid en natuur vind je hier.
  • Meer tips vind je ook in Flow 4, ons themanummer over duurzaamheid en natuur.

Fotografie Aubrey Rose Odom/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Paper book for food lovers

Een boek over papier én eten: dat is het nieuwe Flow Paper Book for Food Lovers.

Bestel nu