Een thee van dichtbij: Wilder Land maakt thee van Nederlands onkruid

Wilder Land

Heel veel landbouwgrond in Nederland staat vol met dezelfde gewassen. Niet erg goed voor de biodiversiteit dus. Daar bedachten de bedenkers van Wilder Land iets op: ze zaaien kruiden langs de akkers én de boeren laten het onkruid hun gang gaan.

Maar hoe zit dat dan precies? Boeren willen natuurlijk elk stukje van hun akker zo goed mogelijk benutten, om er zo veel mogelijk gewassen en geld uit te halen. Daarom is het vaak ongunstig om het onkruid zijn gang te laten gaan of een grote strook te gebruiken voor kruiden.

Wilder Land stimuleert Nederlandse boeren om toch (on)kruiden te zaaien op de randen van hun akkers en weilanden. De helft wordt geoogst voor thee, de rest blijft staan voor bijen en vlinders. En het fijne is: de boeren krijgen een vergoeding voor het toelaten van de biodiversiteit. Zo wordt die in Nederland vergroot, hebben de boeren extra inkomsten en drinken wij thee van eigen bodem. Een win-win situatie dus.

Meer lezen

Tekst Nina van Hilst & Rachel Vieth  Illustratie Karen Schipper

Promotional image Promotional image

Met DIY-papier

Flow 7 is er!

Flow 7 ligt in de winkel mét vernieuwde vormgeving en inhoud. In het nieuwe nummer lees je onder andere verhalen over de ruimte nemen om het anders te doen en hoe trots je verder kan helpen.

BEKIJK HET HIER