Rachel wordt duurzaam (5): hoe nu verder?

duurzaam

Flow’s Rachel heeft het eigenlijk ook wel door: het milieu wordt er niet beter op. Hoog tijd om daar, al is het in kleine stappen, zelf iets aan te veranderen. Ze deelt de komende tijd haar bevindingen op het gebied van duurzaamheid.

Ik ben nu een aantal weken een beetje aan het letten op mijn (duurzame) gedrag. En ik zal je eerlijk zeggen: dat is nog niet ontzettend makkelijk. Vooral het minderen van vlees gaat nog niet zo geweldig. Ik eet nu ongeveer twee dagen in de week geen vlees meer. Een goed begin, dat wel, maar het kan beter.

Maar er is nog meer: ik zet de verwarming meestal een graadje lager dan ik voorheen deed, scheid het groenafval in speciale biozakjes en heb mijn wegwerpscheermesjes vervangen door een roze exemplaar van Estrid die (als het goed is) jaren meegaat. Je vervangt af en toe wel de mesjes, maar hoeft geen onnodig plastic meer weg te gooien.

Hoe nu verder?

Maar hoe nu verder? Want die duurzamere levensstijl van mij mag natuurlijk niet stoppen na deze artikelen. Daarom heb ik al een aantal ideeën voor de toekomst. Ik maak allereerst alle plastic spullen op in mijn badkamer (weggooien is immers ook erg zonde) en vervang zoveel als ik kan voor plasticvrije varianten. Ook heb ik me ingeschreven bij Pieter Pot, een website waar je producten kunt kopen in glazen potten: pasta, hagelslag, havermout, koffie, noten, koekjes, bakproducten. Kortom, van alles. Ik sta nu nog op een wachtlijst, want (gelukkig) ben ik niet de enige die deze duurzame manier van winkelen eens wil proberen.

Mijn oog viel daarnaast op een artikel dat we al eerder schreven. Daarin deelden we een aantal tips wat je zelf kunt doen voor het klimaat. Een daarvan was het planten van bomen. Gelukkig zijn er in mijn woonomgeving, de Veluwe, nog veel bossen te vinden, maar dat kan op andere plaatsen zeker anders zijn. Hoe leuk is het als je je handen uit de mouwen kunt steken en daarmee ook nog de klimaatverandering kunt tegengaan? Ik heb me voorgenomen het een keer te proberen.

Heb je nog leuke en gemakkelijke duurzame tips voor mij? Dan mag je me altijd een berichtje sturen via Instagram.

Meer lezen

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Beetje

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING