2 boekentips om stilte te vinden in een lawaaiige wereld

stilte

Hoe om te gaan met de onrust die niet alleen van buiten, maar ook van binnenuit komt? Journalist Annemiek Leclaire zocht het uit en deelt haar boekentips om stilte te vinden.

  • Rust vinden in een wereld die maar doordraait – Magnus Fridh
    Een boek voor als je de stilte in het dagelijks leven wat vaker wilt opzoeken, maar de drukte van de dag gewend bent en daardoor de pauzeknop niet snel kunt vinden. Want hoe kom je tot rust in een wereld die maar doorgaat? Volgens Zweedse meditatie- en yogadocent Magnus Fridh kan dat door stilte-momenten in te bouwen. Zijn boek is eigenlijk een gids vol praktische adviezen voor wie de chaos van het alledaagse wil loslaten en klaar is om rust te omarmen. Je kunt zijn boek hier bestellen.
  • Een kalme geest – Shoukei Matsumoto
    We weten allemaal eigenlijk wel hoe fijn stilte kan zijn: het brengt lichaam en geest tot rust en van een stille boswandeling krijg je vaak ook de beste ideeën. In onze moderne wereld is stilte alleen niet meer zo makkelijk te vinden. We worden de hele dag door overladen met prikkels en ook in ons hoofd is het eigenlijk nooit stil. In Een kalme geest – Hoe boeddhisme helpt de herrie in je hoofd en om je heen tot rust te brengen, helpt de boeddhistische monnik Shoukei Matsumoto je om te gaan met de overweldigende hoeveelheid prikkels waar we elke dag mee te maken hebben. Dat doet hij met inzichten en praktische adviezen. Je kunt zijn boek hier bestellen.

 

Fotografie Zan/Unsplash.com

 

Promotional image Promotional image

Meer dan 150 pagina’s met paper goodies

Flow Paper Book for Nature Lovers

Een lekker dik boek met patronen en illustraties van Flow illustratoren. Een Paper Book van Nature Lovers voor Nature Lovers.

Bestel zonder verzendkosten