5 opruimtips van Tante Sjaan

opruimtips

Van een leger huis komt een leger hoofd. Tante Sjaan, oftewel Geerte Bijvoet, weet er veel van als opruimexpert. Hieronder vijf van haar opruimtips. 

  1. Mijn motto is: wat je in je kamer, keuken of zolder hebt, moet je ook in één oogopslag kunnen zien. Dat geeft overzicht en duidelijkheid. Gooi dus ook verpakkingen zo veel mogelijk weg.
  2. Het clusteren van spullen is ook heel belangrijk. Zorg ervoor dat je alle spullen en huisraad soort bij soort opbergt. Dan weet je ook sneller waar je iets kunt vinden c.q. opbergen.
  3. Zorg voor één plek in huis waar je alle administratie bij elkaar bewaart. Investeer in leuke, nieuwe ordners en opbergsystemen of vrolijke dozen.
  4. Bewaar kleine spullen in een speciale doos met herinneringen, beplak die met een foto van wat er in zit. Kijk er regelmatig in, zet ‘m niet terug op zolder maar op een prominente plek in de woonkamer. Of maak er een expositiehoekje van in je woonkamer. Een soort wissel-mini-tentoonstelling. Zo geniet iedereen ervan mee en heb je een verhaal te vertellen aan mensen die bij je op bezoek komen.
  5. Maak het je eigen om iedere dag, week of maand een moment in te lassen om serieus en kritisch naar je spullen te kijken. Een soort APK-keuring.
  • Meer weten over Tante Sjaan? Neem dan eens een kijkje op haar website.

Fotografie Yasmine Boheas/Unsplash.com

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING