Achter de schermen: illustratie Annemoon

fotoAnnemoon

Zo mooi vinden wij ze, de illustraties van Annemoon van Steen in dit nummer van Flow, bij het artikel over klassieke muziek. Misschien wel grappig om te vertellen hoe zo’n traject vooraf gaat (alhoewel het eigenlijk altijd anders gaat). Eerst het idee: het leek ons mooi als een muziekstuk ’tot leven’ zou komen in de illustratie, dus dat ze een muziekblad als achtergrond zou gebruiken en daaroverheen mooie vogels die wegvliegen. Daarbij wilden we dat de illustratie een beetje zou doorlopen op de rechterpagina. Dus eerst ging na een telefoontje dit ontzettende kunstige vodje per mail naar Annemoon met de opmerking: ‘Ongeveer zo dus, maar dan mooier ;- )’

schetsvoorannemoonklein

Gelukkig heeft Annemoon aan een half woord genoeg, dus een week later ontvingen we meerdere opties, waaronder deze twee.

Klassiek-Flow-spreadklein

IllustratieKlassiekkleinHet werd de onderste (hoewel die andere ook supermooi is trouwens), en na wat heen en weer mailen met artdirector Annelinde was alles in kannen en kruiken, totdat Annelinde plots opmerkte: ‘Waarom heeft die kalkoen eigenlijk geen hoofd? Dus, hup toch weer terug naar Annemoon, die nog even een duidelijker koppie op de middelste vogel (geen kalkoen, maar dat terzijde) fabriceerde.

kalkoenhoofddef

Zo ongeveer ging het dus, in een notendop. Maar het mooiste is natuurlijk om het te zien in Flow zelf, want dan heb je ook het gevoel van papier erbij. Wij zijn er blij mee! Gepost door: Jocelyn

Promotional image Promotional image

Met DIY-papier

Flow 7 is er!

Flow 7 ligt in de winkel mét vernieuwde vormgeving en inhoud. In het nieuwe nummer lees je onder andere verhalen over de ruimte nemen om het anders te doen en hoe trots je verder kan helpen.

BEKIJK HET HIER