Boeken van mijn leven

In Flow Magazine vragen we regelmatig welke boeken een onuitwisbare indruk hebben gemaakt op iemand. Deze keer vertelt schrijfster Anke Kranendonk (56) welke boeken dat voor haar zijn. Hieronder kun je alvast één tip lezen uit Flow 3

Het kleine meisje van meneer Linh – Philippe Claudel
“Ik hou ontzettend van heel dikke boeken, zo’n epos als Honderd jaar eenzaamheid van Gabriel García Márquez, daar kan ik me helemaal in laten opzuigen. Ik ben nog nooit in Zuid-Amerika geweest, maar door zijn boek toch ook weer wel. Daarnaast kan ik ook heel erg genieten van kleine verhalen, zoals dit tedere, actuele boekje van Claudel. Zo mooi, ingetogen geschreven. Iedere zin is afgewogen. Het gaat over een Aziatische bootvluchteling die met zijn kleindochter terechtkomt in een asielzoekerscentrum in een grote stad. Hij praat niet, maar is de hele tijd met grote toewijding met dat kindje bezig en wordt daarom uitgelachen. De onverwachte ontknoping is zo prachtig en ontroerend.”

Meer boekentips van Anke Kranendonk kun je lezen in Flow 3.

20160430_boekenvan

Interview Bas Maliepaard Fotografie Caroline Coehorst

Promotional image Promotional image

Hij is er weer!

Flow Book for Paper Lovers 9

Een nieuwe editie van onze jaarlijkse bestseller, met 300+ pagina's papier en paper goodies, zoals een kattenhuis, stickers en retro briefpapier.

BEKIJK DIT BOOK FOR PAPER LOVERS