De opkomst van het versje

versjesukha

Je komt ze overal tegen en ze worden massaal gedeeld: korte rijmende, positieve versjes en gedichtjes. Waarom zijn we opeens allemaal om voor het versje? Journalist Bas Maliepaard zocht het uit. Een fragment uit het artikel:

Sprankjes hoop
“Dit type gedicht, het light verse, is geen nieuwe uitvinding,” zegt literatuurwetenschapper Kila van der Starre. Ze bereidt aan de Universiteit Utrecht een proefschrift voor over ‘poëzie buiten het boek’ en volgt de versjeshype met interesse. “De aantrekkingskracht van versjes heeft denk ik te maken met de spanning tussen de alledaagse woorden en de artistieke vorm. Het is volkomen begrijpelijk en toch verrassend dankzij het taalspel: rijm, ritme en af en toe een metafoor.”

Het artikel is te lezen in Flow 4.

Lars van der Werf schrijft voortaan speciaal voor Flow een gedichtje. Zijn eerste Flow-versje staat in Flow 4 en is te downloaden via ons Downloadkastje (laatje Posters).

versjelars

 

Promotional image Promotional image

Met DIY-papier

Flow 7 is er!

Flow 7 ligt in de winkel mét vernieuwde vormgeving en inhoud. In het nieuwe nummer lees je onder andere verhalen over de ruimte nemen om het anders te doen en hoe trots je verder kan helpen.

BEKIJK HET HIER