Down-to-earth mediteren

Heel lang stilzitten op een kussen? Niet nodig, het nieuwe mediteren kun je ook doen tijdens het wandelen, tuinieren of klussen. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar deze nieuwe vormen. En het leuke is: het levert je echt wat op. 

Kleuren, wandelen, tuinieren: er zijn verschillende vormen van toegepaste meditatie. Als je wat uitprobeert, vind je vaak wel een manier die bij je past. Wat voor veel mensen werkt, is om het als tussendoortje in te bouwen. Telkens als je naar kantoor of de supermarkt wandelt, snuif je de lucht op, kijk je naar de bomen en probeer je heel bewust te voelen.

Nog een idee: neem een paar minuten ademruimte tussen twee afspraken of activiteiten in. Doe je ogen dicht en richt je aandacht op het binnenstromen en uitademen van de lucht. Psycholoog en meditatiedeskundige Rob Brandsma: “Zo plaats je het mediteren in een context. Je doet het niet zomaar tijdens een activiteit, maar het krijgt een mooie plek in de dag om jezelf te resetten.”

  • Het verhaal ‘Down-to-earth mediteren’ staat in Flow 8.

Tekst Otje van der Lelij Fotografie ©Studio Firma/Stocksy United

Promotional image Promotional image

School of Flow

Paper Love

In deze online training vieren we onze liefde voor papier. Samen met Flow-crafters ga je aan de slag met 8 craftprojecten.

BEKIJK DEZE TRAINING